Популярните напоследък видеокамери за дистанционно наблюдение, които предават сигнал до

...
Популярните напоследък видеокамери за дистанционно наблюдение, които предават сигнал до
Коментари Харесай

Китайци продават достъп до частни камери

Популярните в последно време видеокамери за отдалечено наблюдаване, които предават сигнал до мобилни устройства в действително време, се трансформират в шпионски устройства против алегорични суми, установяват от китайските регулаторни органи. Устройствата, които се употребяват най-често за надзираване на деца, елементарно се обръщат против родителите им.

От китайската Държавна работа за видеонаблюдение оповестяват, че в страната се продава специфичен програмен продукт, който разрешава включването към камерите на непознати хора. Цената на програмата е към $30.



Китайски хакери основават групи в най-големите обществени мрежи, където се разгласяват имената на притежателите с пароли за камерите в домовете им. Данни за стотици консуматори се обменят безплатно като доказателство, че схемата работи, след което имена и пароли за разнообразни камери се продават дружно със програмен продукт за достъп.

Експерти разясняват, че уязвими към офанзиви са най-много притежатели на камери, които не сменят потребителските си данни и пароли дълго време или резервират паролите по дифолт, с които се доставят устройствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР