Популярни видеа, озаглавени Kia Challenge, които се разпространяват в платформите

...
Популярни видеа, озаглавени Kia Challenge, които се разпространяват в платформите
Коментари Харесай

Ръст в кражбите на автомобили Kia в САЩ заради Tik Tok предизвикателство

Популярни видеа, озаглавени Kia Challenge, които се популяризират в платформите TikTok и YouTube, доведоха до растеж в кражбите на коли в Съединени американски щати, защото в тях се споделят стъпки за това по какъв начин може да бъде открадната кола единствено с USB кабел.

На видеата, пуснати в профили, като 414HypeHouse, се вижда по какъв начин автокрадци набелязват незаключени коли Kia и Hyundai, отстраняват похлупак на кормилната колона и употребяват USB кабел, с цел да ги възпламенят.

На някои от видеата крадците, наричани Kia Boys, се возят в откраднатите коли, блъскат ги или ги зарязват, осведоми Insider.

В щата Милуоки, където наподобява се заражда тази наклонност, кражбите на модели на Hyundai и Kia съставляват 66% от всички обири на коли, осведоми CarBuzz, които са нарастнали с 2 500%, спрямо предходната година.



От полицейското ръководство в Сейнт Питърсбърг, Флорида, също регистрират необикновена наклонност във връзка с кражбите на коли, обвързвана с постове в обществените медии.

"От 11 юли насам 23 от откраднатите 56 автомобила са модели Kia/Hyundais произвеждане 2021 година или по-стари, който се палят с ключ, " пишат от полицейското ръководство в Twitter. От полицията също по този начин приканиха всеки с KIA/Hyundai, който употребява ключ да заключва автомобила си.

Модели на Kia и Hyundai са обект на кражба и в Арлингтън, Тексас и Синсинати. Модели на Kia от 2011 до 2021 година и такива на Hyundai от 2015 до 2021 година са цел на крадците, поради "уязвимост ", която разрешава да бъдат запалени след обезпечаване на достъп до кормилната колона, споделя сержант Коди Ланс, който проверява кражбите на коли в Сейнт Питърсбърг.

В някои от случаите случаите с обири стават рискови, като обвинени за кражба и инцидентни минувачи получават съществени наранени или умират поради неразумно шофиране.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР