Популярни столични крадци, гастролиращи по Южното Черноморие, бяха арестувани след

...
Популярни столични крадци, гастролиращи по Южното Черноморие, бяха арестувани след
Коментари Харесай

Голям удар на полицията по Черноморието срежу кражбите: Спипаха столични апаши с много плячка в ръцете

Популярни столични крадци, гастролиращи по Южното Черноморие, бяха задържани след светкавична акция на полицията в Слънчев бряг. Бандитите пристигнали от София при започване на месеца, когато се настанили в квартира в с. Равда. Престъпниците обаче нямали престава, че са деликатно следени от проверяващите в РУ-Несебър, предава Флагман бг.

След като събрали задоволително доказателства за незаконната активност, униформените щракнали белезниците на китките на 22-годишния Калоян Кирков и 2 години по-възрастния Петър Иванов.

Бандитите били хванати със сериозна плячка – голям брой откраднати движимости. След извършените разпити Калоян и Петър признали, че нещата са отмъкнати от разнообразни жилища на чужденци в границите на единствено няколко дни. Двамата разказали, че Иванов играел ролята на водач, до момента в който Кирков тарашел набелязаните жилища. Той нахлувал през отворените прозорци и прибирал безусловно каквото му видят очите.

При осъщественото претършуване на квартирата им са открити част от откраднатите движимости - банкови карти, мобилни телефони, преносим компютър, таблет, фотоапарат, сребърни и златни бижута, само че без отнетите парични суми. Част от движимостите, предмет на незаконната активност на арестуваните, са открити в София.

Калоян Кирков е добре прочут на полицията. Той е престъпно проявен е осъждан. 22-годишният столичанин е регистриран за обири, владеене на опиати, кражба на кола и възпрепятстване на орган на властта.

Калоян към този момент е с повдигнати обвинявания за закононарушение в изискванията на рисков рецидив. По искане на прокуратурата му е наложена мярка задържане под стража за период от 72 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР