Популярни класически мелодии ще огласят центъра на Пловдив на Светлия

...
Популярни класически мелодии ще огласят центъра на Пловдив на Светлия
Коментари Харесай

Стълбите на Каменица стават сцена

Популярни типичен мелодии ще огласят центъра на Пловдив на Светлия  Понеделник, 9 април, оповестиха от общината. Концертът е наименуван „ Класика за Великден ” и ще стартира от 16 часа. Той ще бъде подарък за всички пловдивчани за най-светлия християнски празник - Възкресение Христово. Стълбите на Каменица ще се трансфорат в сцена, на която ще излязат няколко генерации музиканти. Студентите от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и музикантите от Държавна опера-Пловдив ще изпълнят богата стратегия под диригентството на маестро Константин Добройков. На намерено ще прозвучат известни творби от Моцарт, Бах, Щраус  и Пиацола, въодушевени от пролетта. Целта на двучасовия концерт е да предизвика интереса на пловдивчани към симфоничната музика онлайн. Събитието ще образова и по-младата аудитория с любопитни детайлности за композиторите и творбите, увлекателно разказани от водещ.

Идеята за този празничен Великденски концерт е на някогашния народен представител Юлий Славов. Тя е поета за реализация и подкрепена от доста дейци на културата, предприемачи, жители, както и от Община Пловдив, която включи събитието в културния си календар.

Ако времето се случи дъждовно, концертът ще се организира в Католическия храм “Свети Дух ” в ЖР Тракия, на улица “Съединение ” 30.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР