Популярни български писатели гостуват на четвърто издание на литературния фестивал

...
Популярни български писатели гостуват на четвърто издание на литературния фестивал
Коментари Харесай

Регионалната библиотека представя четвъртото издание на литературния фестивал „Враца – книжен град”

Популярни български писатели гостуват на четвърто издание на литературния фестивал „ Враца – хартиен град ”, оповестиха от управлението.
Събитието ще се организира в дните от 29 септември до 1 октомври.
Регионална библиотека „ Христо Ботев ” – Враца събира на едно място издатели, създатели, писатели и поети, с цел да поведе гостите към незабравимо прекарване в света на изкуството с обичани български имена. Официалното разкриване на фестивала ще бъде огнено и магично със театър, квалифициран от театрална група ТЕМП.  Шоуто стартира в 18.30 часа. Веднага по-късно от 19 часа гостите на „ Враца – хартиен град ” ще се срещнат с писателя Алек Попов. Преди дни се появи допълнено издание на книгата му „ Сестри Палавееви в лабиринта на младостта и в бурята на историята “. Срещата ще се организира в читалнята на Регионална библиотека.
На 30 септември от 10 часа, пред постройката на бибиотеката отваря Творителница „ О`Писменехъ! “, с цел да направи проява на образованието в килийното и взаимопомощното учебно заведение.
За първи път във Враца ще дойде и създателката на Първа детска академия за положителни маниери и създател на първия справочник „ Детска академия за положителни маниери ” Невена Басарова. Под формата на игра тя ще даде скъпи препоръки на дребните дами и кавалери по какъв начин да станат специалисти в положителните маниери и да вършат положително първо усещане. Поради огромния интерес към работилниците, Басарова ще направи две срещи, с начален час 11 и 12 часа и ще се проведат в отдел Обща читалня на Регионална библиотека „ Христо Ботев ”.
Вечерта е непокътната за една от най-обичаните млади писателки Регионалната библиотека показва четвърто издание на литературния фестивал „ Враца – хартиен град ”
Виктория Бешлийска, която ще показа романа си „ Глина ”.
Съботата е денят, който е кондензиран с най-вече събития, а за наслада на четящите хора от Враца, в пространството пред Община Враца ще отвори порти Книжен базар. Участие ще вземат 7 български издателства, които ще показват стотици нови заглавия. В ревюто ще се включат „ Захарий Стоянов ”, „ Изида ”, „ КВЦ ”, „ Книги за всички ”, „ Персей ”, „ Туй-Онуй ”, „ Фют ” и книжарница с задача „ Извор ” от Челопек - първото българско село на книгата. Специално за книжния базар, Регионална библиотека „ Христо Ботев ” – Враца ще подари 5 ваучера на участници в онлайн игра, която приключва в 17 часа довечера /28 септември/. Участниците ще бъдат изтеглени посредством чоп, а имената им ще станат ясни по време на формалното разкриване. Ваучерите ще бъдат на стойност 30 лв.. и ще могат да се употребяват на щандовете на книжния базар, който ще бъде отворен на 1 октомври от 10 до 18 часа.
В събота за дребните деца и младежите са планувани креативен работилници. От 10 до 12 часа. ще се организира ателие „ Глаголица ” - разработване на дизайнерски торбички и тениски с послания на глаголица.
Специалната изненада към всички дребни другари на книгите ще бъде макиаж. Доброволци от ПЕГ „ Йоан Екзарх ” – Враца ще рисуват и преобразят децата в приказни герои. Началният час на ателието е 10 ч. и ще продължи до 13 часа.
От 16 до 18 часа пък младежите ще имат опцията да се впуснат в уъркшоп „ Комиксите оживяват ”.
Сдружение „ Книгини ” ще се включи с работилница. От 10 до 12 часа ще отвори Социално дружество Творилница „ Добрини ” от Челопек с работилница по преработване на хартия.
В 11 часа особено за представянето на втората си книга в града ще дойде създателката на поредицата за Дракончето Ринти - Доника Ризова. Тя ще разкрие новите завършения на огнения другар на Грег в „ Дракончето Ринти и Орденът на кралете “.
Вечерта на 1 октомври пък ще се пренесем в лиричния свят на поезията със стиховете на Маргарита Петкова и Добромир Банев. Срещата с двамата създатели стартира от 18 часа в читалнята на библиотеката.
В рамките на фестивала ще бъде подредена и галерия на карикатуриста Ивайло Никодимов „ Сладко от киселици ”.
Планирано е лъчение онлайн през фейсбук страницата на Регионална библиотека // за всички, които имат предпочитание да участват на срещите, въпреки и виртуално.
Събитието се провежда в партньорство с Регионално ръководство на образованието, Община Враца, Търговско-промишлена палата, Младежки център – Враца и Сдружение „ Книгини ”.

 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР