Популярни българи ще станат кръстници на 1000 бебета в масово

...
Популярни българи ще станат кръстници на 1000 бебета в масово
Коментари Харесай

Популярни личности кръщават 1000 бебета в 10 града

Популярни българи ще станат кръстници на 1000 бебета в всеобщо кръщене, което ще се организира в 10 града по едно и също време на 22 октомври.

Инициативата е част от акцията " Направи го за България " в поддръжка на раждаемостта, проведена от Движение за национална идея (ДНК), чието лице и създател е тв водещият Андрей Арнаудов.

Кръщенето ще се състои в огромните православни храмове на София (храм " Света София), Пловдив (митрополитски храм " Св. Вмчца Марина ", Варна (катедрален храм „ Успение Богородично “), Бургас (катедрален храм „ Св. Св. Кирил и Методий), Стара Загора (храм " Св. Въведение Богородично " ), Плевен (храм „ Света Параскева “), Благоевград (храм „ Въведение Богородично “), Враца (митрополитски храм „ Свети Николай “), Русе (катедрален храм „ Света Троица “) и Велико Търново (катедрален храм „ Рождество Богородично “).

Началният час за София е 10 ч, а за останалите градове - 11 ч.

Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна черква, които освобождават участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и подаряват безплатно кръщелните свидетелства.
Родителите могат да избират за кръстници с изключение на свои близки и известните лица на събитието, измежду които Владо Николов, Хилда Казасян, Славена Вътова, Александър Сано, Мария Гроздева и доста други публично значими персони.

Националното кръщене бележи финала на акцията за поощряване на раждаемостта, в границите на която за всяка споделена бременност ДНК обезпечава най-малко 1 лев на фондация „ Искам бебе " в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

За по-малко от девет месеца, „ Направи го за България " в акцията се включиха повече от 1200 фамилии с новородените си деца. Много от тях са на българи в чужбина, трети и четвърти деца в фамилията, близнаци и даже тризнаци. Проведеното допитване измежду майките разкри потребността от належащи промени в средата и трудовото законодателство и в най-скоро време предложенията на ДНК ще бъдат предадени на законодателната и изпълнителна власт.

„ Създадохме „ Направи го за България ", с цел да не сме последните, които ще загасят осветлението ", разяснява акцията за радио Военновъздушни сили Андрей Арнаудов, ръководител и създател на ДНК. Британската медия отрази самодейността в документалната си стратегия за демографската рецесия в България, което даде интернационален отзив на идеята.

„ Вярваме, че с цел да има активността ни позитивен и дългогодишен резултат, тя би трябвало да бъде устойчива във времето. Затова към този момент готвим и второто издание на акцията: „ Направи го за България - 2 " - за деца, заченати 2017-а година ", разкри още той.

Кръстените деца ще получат сребърни кръстчета и изненади от спонсорите на самодейността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР