Популярната виртуална валута Bitcoin се раздели на две. Причината е

...
Популярната виртуална валута Bitcoin се раздели на две. Причината е
Коментари Харесай

Криптовалутата Bitcoin се раздели на две заради спор

Популярната виртуална валута Bitcoin се раздели на две. Причината е спор сред две групи последователи на криптовалутата, които имат разнообразни визии за нейното развиване, оповестява онлайн изданието CoinDesk.

Безпрецедентната хакерска атака, която стресна света

Двете страни не можаха да реализират единодушие и по този начин към този момент с изключение на общоприетия Bitcoin, има и Bitcoin Cash. Въпреки името си, новата валута също е виртуална и работи на същия принцип. Тя обаче е несъвместима с истинския Bitcoin, тъй като употребява друг програмен продукт.

Три казуса заплашват бъдещето на Интернет

Официално: В Япония към този момент ще заплащат с биткойни

Оказва се обаче, че последователите на Bitcoin Cash са много по-малко от предстоящото. Затова процесът по разделянето лиши повече време и беше в допълнение занимателен от механически проблеми. Въпреки това, последователите на Bitcoin Cash считат, че последователно новата криптовалута ще бъде оценена от хората и ще увеличи цената си и известността си.

Bitcoin Cash няма да употребява новия програмен продукт Segwit2x, който пък ще е част от класическия Bitcoin. Вместо това прави други механически промени, които би трябвало да създадат валутата още по-сигурна, постоянна и бърза. И двете страни на разногласието настояват същото, само че общоприетият Bitcoin за в този момент има доста по-голяма поддръжка.

Биткойните - валута на бъдещето или трик за отбягване на налози

Икономика на биткойна

За да е още по-объркващо, Bitcoin Cash има цялата история на транзакциите на истинската платформа. Затова всеки, който има естествен Bitcoin, има същия брой виртуални пари и в Bitcoin Cash. Те обаче са налични единствено посредством виртуален портфейл, който ги поддържа и могат да се обменят на малко виртуални тържища, защото множеството не поддържат новата валута.

За в този момент всичко това не се отразява изключително на класическия Bitcoin. Цената му се намали с сред 5% до 7%, само че в следствие възвърне част от загубите. От тук нататък пазарът ще реши коя от двете криптовалути ще победи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР