Популярната фраза Животът започва след 40 едва ли е валидна

...
Популярната фраза Животът започва след 40 едва ли е валидна
Коментари Харесай

Златан Ибрахимович си подари Ферари за 465 000 евро

Популярната фраза " Животът стартира след 40 " надали е годна за Златан Ибрахимович, тъй като той от дълго време се е самопровъзгласил за футболен господ и живее като подобен. Но това не му попречи за 40-ия си рожден ден на 3 октомври да се поглези със подарък, за който всеки авто фанатик ще му завиди.

По случай празника голмайсторът на Милан паркира в гаража си най-мощния сериен модел на " Ферари " с хомологация за всеобщите пътища.

" Честит рожден ден на Златан ", гласи късото обръщение в профила на Ибрахимович в обществените мрежи под фотографията на новата му кола. Не за първи път той приказва за себе си в трето лице. В автомобила обаче място за трети няма. Моделът SF90 Spider с 1000 конски сили е най-мощният сериен открит автомобил освен в историята на марката, само че и в света
свързани новини4492на 23.04.2021
Подаръкът коства 465 000 евро. Двуместният автомобил с преносим корав покрив е оборудван с дребна литиево-йонна батерия, която може да обезпечи сила за изминаване на 25 км единствено на ток, без да работи бензиновият мотор V8. Батерията зарежда общо три електромотора - един на задния мост и два по-малки на предния мост. Бензиновият елемент е с работен размер 4,0 л и генерира запас от 780 конски сили благодарение на два турбо компресора. Общата мощ на задвижващата система е тъкмо 1000 конски сили и 800 Нм. Никога не е произвеждал толкоз мощен открит модел.

В производството на автомобила се ползва огромно количество алуминий и въглерод, с помощта на което тежи самичък 1570 кг макар четирите мотора, батерията и комплицираната техника. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 2.5 секунди, от 0 до 200 км/ч - 6.7 секунди, а оптималната скорост е 340 км/ч..

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР