Популярната британска актриса и кинопродуцент Кийра Чаплин, която е потомък

...
Популярната британска актриса и кинопродуцент Кийра Чаплин, която е потомък
Коментари Харесай

Внучката на Чаплин пред БНТ: Ако работиш здраво, всичко е възможно

Популярната английска актриса и кинопродуцент Кийра Чаплин, която е потомък на именита фамилия, е в България с цел да журира кино-литературния фестивал " Синелибри ". Кийра Чаплин даде особено изявление за Българска национална телевизия.


Ден без смях е прахосан ден. Доста заразяващи думи - по този начин ли стартирате деня - с огромна усмивка?
Не. Аз съм много ядосана заран. Когато се събудя ми би трябвало най-малко един час, без да приказвам с никого, да си изпия първото кафе. И след това се усмихвам. Но се пробвам. Опитвам се да бъда положителна. Философията, която се крие зад това е - каквото и да се случи, се усмихвай. Това прави нещата по-малко тежки. Понякога е мъчно, само че се учи - да бъдеш положителен, да се усмихваш и да не се взимаш прекомерно насериозно.
Второто ви име е Sunshine. Може би това е някакъв житейски код в тази посока?
Да. Може би по тази причина майка ме назовава по този начин от време на време.
Бяхте в България преди 10 години. Имаше ли нещо, което ви накара да се усмихвате, да сте малко по-щастлива?
Прекарах фантастично. Имаше много работа, а не бях за дълго тук. Но си припомням града, някои красиви места и забавни нощни клубове.
- Какво ви прави щастлива?
Приятелите, смехът, положителното вино и храна. Обикновените неща.
А филмите - особено място ли имат?
Да, обичам филмите. Обичам и малкия екран, която в последно време става страхотна. Хубавите книги. Изобщо обичам да се развличам.
Тук сте за фестивал " Синелибри ". Какво си помислихте, когато ви поканиха - за това партньорство на книги и кино?
Харесва ми. Защото обичам да чета. Хубаво е, когато една страхотна книга се придвижи уместно на екрана. Дава опция да видиш героите на огромния екран и да се потопиш още един път в историята, на последващо равнище. Мисля, че концепцията е страхотна.
Разочаровала ли ви е някоя акомодация?
Има някои. Но не ми се желае да ги загатвам. Малко са. Да бъдем положителни.
Коя книга е на нощното ви шкафче?
Чета една остаряла класика, която мисля, че може да се придвижи в страховит филм. Това е " Последният еднорог ". Според мен може да се направи вдъхновяваща акомодация, която да реализира триумфа на " Властелинът на пръстените ".
Автобиографията на Чарли Чаплин е измежду обичаните ми книги. Накара ме да обичам киното. При вас кой беше първият урок от тази книга?
От книгата и въобще от целия му живот - в случай че вярваш в себе си и вървиш напред, без значение дали другите си мислят, че е полуда, да не допускаш негативността на другите да те преборва. Ако работиш крепко, всичко е допустимо.
Ако можете да върнете времето обратно, в кой филм на Чаплин се виждате?
Бих изиграла ролята в " Светлините на града " - на сляпото момиче. Много красива роля. Харесвам и Полет Годар в " Модерни времена ". Но най-вече одобрявам " Светлините на града " и " Циркът ".
Може ли дребният човек, като героя на Чаплин да доближи огромните неща?
Интересно е, в случай че го проследиш от първите филми, до по-късните истории. Той много еволюира. В началото е малко по-лош, само че последователно става по-романтичен. Но постоянно е положителен, каквото и да му се случва.
Тежко ли е да си правоприемник на Чарли Чаплин и Юджийн О`Нийл?
Не. Аз не мисля доста за това. Много съм щастлива и съм огромен обожател на тяхното творчество. Така се е случило, аз съм част от тази фамилия. Но това ме прави щастлива.
Какво бихте желали да продължите от тяхно име?
Направих телевизионни излъчвания, свързани с тях. А в този момент се концентрирам върху хотелите " Чаплин ". Първият ще бъде във Флорида. Опитвам се да намеря нови способи да опазя това, което си е отишло. Хотелът няма да е като музей с дребния човек и по този начин нататък. Когато пристигнете, ще се потопите в Холивуд и в дома му, да се усети неговата персона. Ще се скриете, както той се е скрил през 20-те години в Холивуд.
Подкрепяте самостоятелните филми. Защо вярвате в тях?
Защото младите гении би трябвало да стартират от някъде. Много е мъчно за младите режисьори филмът им да бъде забелязан и да заинтригува хората. Защото, както знаете, огромните студия са монополисти и непрестанно популяризират продукциите си. Много мъчно е за младите режисьори, а вършат много положителни неща.
А музиката къде остана? Записвахте песни.
Да. Обичам да пробвам разнообразни неща. Особено когато бях млада. Когато ми предложат нещо такова си споделям - за какво да не опитам? Обичам провокациите, творчеството и да работя с разнообразни хора. Страхотно е, когато се получи, в случай че не - може да опиташ отново.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР