Популярен ресторантьор плати с жълти стотинки обезщетението, което дължи на

...
Популярен ресторантьор плати с жълти стотинки обезщетението, което дължи на
Коментари Харесай

Отвратително! Врачански работодател се изгаври жестоко с работниците си, като им плати със ...

Популярен ресторантьор заплати с жълти стотинки компенсацията, което дължи на наети от него служащи. Примерът е от Враца и към този момент е притежание на хиляди, с помощта на обявата на Теодора Бечева в обществените мрежи, написа " Конкурент ".

Дамата твърди, че дълго се е колебаела дали да опише историята си. След като се убедила, че инспекцията по труда няма да вземе ограничения, с цел да принуди нейния досегашен шеф Георги Крумов да се разплати с нея, се решила да опише гаврата, чиято жертва е. Публикуваме нейната история с несъществена редакторска интервенция:
„ Дълго се чудех дали да споделя... Но на края взех решение,че е извънредно време някой да опише най-малко за част от подигравките, които този благ човечец сервира всекидневно на личния състав си.
След два месеца обещания,уговорки и отсрочване господин Георги Крумов реши да ми изплати част от полагащото ми се по закон обезщетение (на което периода е изтекъл) с монетки от по 1 и 2 стотинки.

И несъмнено, аз като добър човек, би трябвало да му вляза в ситуацията, тъй като неговата компания и компаниите му не работели добре, нямали оборот и той, видиш ли, бил разрушил касичките на децата си, с цел да може да ми заплати. На всичкото от горната страна трябваше да чувам по какъв начин децата му крещят от колата: " Върнете си ни парите ".

Ако това не е насмешка, не знам какво е?! Останалата сума от полагащото ми се не можел да я заплати в този момент, тъй като имал останали единствено по 5 стотинки и нямало къде да ги скапе. Така е заплати и на сътрудника ми Иван Петров “, написа във фейсбук Теодора.
Разказът й става още по-унищожителен:
„ Аз работех като шеф в ресторант „ Дом на техниката “. Водех се сервитьор, само че е повече от ясно за какво. Също по този начин ми дължи и други пари, с изключение на тези от компенсацията, само че те не са доказуеми.
Работили сме по 12, 15, 18 ч. От работа в ресторанта ни е взимал за врачанския панаир, за похода /От Козлодуй до Околчица – б.р./, за сватбата край пещерата Леденика. Прибирали сме се в 3-4 часа през нощта и на другия ден още веднъж в ресторанта и отново още веднъж, тъй като " не можеш да откажеш! " Изразът е много грубичък, в случай че откажеш. Просто си задължен...
След 2.5 година работа по този метод се скарах с него на 21 януари.
Стигна до такава степен с простотията си, че гледайки ме, да ми каже къде ставам.... И аз избухнах, което е повече от обикновено. Целият личен състав си тръгнахме на 9 февруари и той затвори ресторанта.


Освободи ни на 20 февруари. Аз бях болнични, преди този момент от 15 януари,но ходех на работа с абокат, тъй като нямаше кой.
Бяхме 4 индивида - две сервиращи и две готвачки. А на обяд се пълнеше и с 1 начело няма по какъв начин “, продължавма описа си Теодора Бечева.
„ Пуснах тъжба и в инспекцията по труда за сумите още на 26 март, само че до този благ миг няма стартирана инспекция. И добре,че аз давах заплати на сътрудниците.
Едната готвачка има да взима единствено отпуск, другата беше без контракт.Но нямах пари, с цел да им ги дам
А сътрудника е ощетен с парите за дните от 9 до 20 февруари /не е работил,но не е имало и къде да влезе/, не че претендира “, добавя още Бечева.
Работодателят й Георги Крумов беше сбит в коментара си, когато го потърси кореспондент на „ Конкурент “. „ Познават ме и мен, и нея. Нека хората преценяват. Останалите й пари ще бъдат изплатени, само че по номинал от по 5 стотинки “, разяснява малко Крумов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР