Поправките в Конституцията, специално за служебното правителство, са грешни и

...
Поправките в Конституцията, специално за служебното правителство, са грешни и
Коментари Харесай

Георги Близнашки: Реваншистки са промените в Конституцията по отношение на служебното правителство

„ Поправките в Конституцията, особено за служебното държавно управление, са неверни и се дължат едно настървение поради рухването на държавното управление на Кирил Петков, което пристигна с доста очаквания и упования. Когато то беше неодобрено с избор на съмнение се стигна до служебно държавно управление и те явно не могат са се примирят, че властта им се изплъзна от ръцете и по тази причина в този момент се пробват да махнат фигурата на служебното държавно управление “.

Това сподели някогашният длъжностен министър председател и специалист по конституционно право проф. Георги Близнашки в студиото на „ Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

„ Държавният глава, когато назначава държавно управление, се пробва освен да задава звук, само че и да го управлява, уточни Близнашки. Служебният министър председател не би трябвало да се поддава на тези внушения “, добави той.

„ Добра концепция е така наречен пророгация – да се удължи работата на Народното събрание до деня на изборите “, съобщи професорът.

По тематиката за двойното поданство Близнашки е на мнение, че това води до раздвоение на лоялността. Ако искаш да работиш за родината е най-добре да се откажеш от едното поданство, съобщи той.

„ Конституционалистът сподели, че сега България е под доста тежък външен напън, което е мъка за националната ни държавност “, безапелационен беше още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР