Поправката ни няма как да засегне потребителите на онлайн платформите

...
Поправката ни няма как да засегне потребителите на онлайн платформите
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Не искаме да утежняваме бизнеса и да спират онлайн платформи

Поправката ни няма по какъв начин да засегне потребителите на онлайн платформите за настаняване.
Това сподели ръководителят на Бюджетна комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова за общото ѝ предложение с Валери Симеонов сред първо и второ четене на Закона за държавния бюджет в преходни и заключителни разпореждания за основаване на условия за съблюдаване на законодателство при електронните платформи за настаняване, заяви " Фокус ".

Във връзка с обвиняванията за лобизъм, Менда Стоянова съобщи, че постоянно ще има такива обвинявания. " Аз в действителност мога да потвърдя, че както нормално импортирам единствено лобистки текстове за бюджета. "

На въпрос дали при четири нарушавания онлайн платфомата може да бъде спряна, Стоянова съобщи, че не вижда причина той да отпада.

" В момента за една касова записка Национална агенция за приходите може да запечати краткотрайно един обект, а това не може да се случи, в случай че някой различен не извършва закона. Тъй като това е един нов бизнес в България. Още повече, че този бизнес при всички случаи над 90 % се реализира онлайн, няма по какъв начин да не работим за регулирането му. Това е методът, по който се опитваме да го създадем ", уточни Стоянова.

Тя сподели, че поправката няма по какъв начин да засегне потребителите на онлайн платформите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР