Поправката на Закона за енергетиката от 2015 г. е приета,

...
Поправката на Закона за енергетиката от 2015 г. е приета,
Коментари Харесай

Малките ВЕИ-та с ултиматум към КЕВР и Петкова

Поправката на Закона за енергетиката от 2015 година е призната, с цел да отстрани двойното финансиране при ВЕИ, употребили европейски и национални схеми за подкрепяне. Оказва се обаче, че Законът не се ползва към ползвателите на такива схеми, които са огромни ВЕИ производители и едромащабни съоръжения. Вместо това безпричинно наредбите се ползват към дребните ВЕИ-та. Това съобщи ръководителят на Съюза на европейските производители на зелена сила Павлина Трифонова на конференция в Българска телеграфна агенция във връзка митингите на дребните ВЕИ производители.

Тя посочи, че изказванието, че има свръхсубсидиране не е правилно и доказателство за това е, че компаниите банкрутират - към този момент близо 50 предприятия са се оповестили в неплатежоспособност.

Трифонова уточни, че казусът е от четири години, като едвам преди месец ръководещите са приели протестиращите. Тя изрази вяра, че министър председателят Бойко Борисов единствено е измамен, а не е част от схемата и акцентира, че досега от бранша неведнъж са желали среща с него. Досега обаче такава не е осъществена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР