Поправката е предложена в последния момент Председателят на Гражданския съвет

...
Поправката е предложена в последния момент Председателят на Гражданския съвет
Коментари Харесай

Надежда Йорданова предложила законодателна поправка за „облекчение” на криминални лица

Поправката е препоръчана в последния миг
Председателят на Гражданския съвет към Висшия правосъден съвет Мария Карагьозова със скандално разобличаване за законодателна корекция, препоръчана в последния миг от някогашната министърка на правораздаването Надежда Йорданова.

„ Министерство на правораздаването, обичаното ми знаете, (екипът на Н. Йорданова, лек им път) предложиха в последните си дни още едно тотално „ облекчение ” за всички престъпни лица, занимаващи се примерно с трансгранична престъпност, убийства и други сходни действия, само че очевидно нуждаещи се незабавно от безотговорност (според министерството). Предлагат изменение в Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест (ЕЗА) ”, написа Карагьозова във Facebook профила си.

„ Та тези борци за правосъдна промяна предложиха прокурорът да може да издаде ЕЗА най-рано 6 (ШЕСТ) дни след настояването за задържане, което се преглежда в обществено правосъдно съвещание и е ясно за всички.

Представете си по дело за ликвидиране да знаеш, че някой е в Испания и действително да му дадеш 6 дни, с цел да се изнесе оттова...примерно в Дубай, Сърбия, където и да е ”, възмущава се ръководителят на Граждански съвет към Висш съдебен съвет.

Тя отбелязва, че през днешния ден е последният срокот публичното разискване на този законопроект (ЗИД на ЗЕЕЗА).

„ Това връзва ръцете тотално на проверяващите и прокуратурата.

Направихме нужните стъпки в нашия съвет да се противопоставим още предишния петък ”, отбелязва тя в умозаключение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР