Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца изпраща

...
Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца изпраща
Коментари Харесай

Удари първият учебен звънец за 24 непълнолетни затворника от Поправителния дом към затвора във Враца

Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца изпраща 24 възпитаници, разгласи Министерството на правораздаването.
От 6 443 лишени от независимост във всички затвори, 986 са включени в образователната активност през 2020/2021 година
Системата на пандизите разполага със седем междинни учебни заведения и шест филиала към тях, като образованието е от 1-ви до 12-ти клас. Тази година първокласниците в местата за отнемане от независимост са 75. Най-висок е броят на учениците в София - 232. В Стара Загора, където е най-голямото учебно заведение в системата, са 207, в единствения затвор за дами в Сливен - 48.
Учебният развой в местата за отнемане от независимост ще протича според одобрените от Министерството на образованието и науката "Насоки за работа в системата на учебното обучение през образователната 2020-2021 година в изискванията на COVID-19 " и съблюдаване на общите здравни ограничения, предписани от Министерство на здравеопазването. В случай на утежняване на епидемиологичната конюнктура са набелязани различни форми на продължение на просветителния развой, оповестяват от правосъдното министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР