Попфолк певицата Преслава най-после обяви дългоочакваната новина, че ще става

...
Попфолк певицата Преслава най-после обяви дългоочакваната новина, че ще става
Коментари Харесай

Петя Колева Иванова – Трудната Преслава

Попфолк певицата Преслава най-сетне разгласи дълго чаканата вест, че ще става майка за първи път. За щастливото събитие заяви самата изпълнителка в профилите си в обществените мрежи. Слухове за това, че Преслава ще става майка, обикаляха общественото пространство още преди няколко месеца. През това време тя демонстрираше какъв брой е щастлива и влюбена в половинката си, предприемача Павел Лазаров.

Любимката на генерации българи Петя Колева Иванова, по-известна с артистичния си псевдоним Преслава, е родена на 26 юни 1984 година в Добрич. Завършила е музикалното си обучение в учебно заведение по изкуствата СОУ “Св. Климент Охридски ” в родния й град, със компетентност фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка.

В тийнейджърските си години взе участие във Великденското добруджанско надсвирване в Генерал Тошево. На 15 година стартира да пее “професионално ” по заведенията, макар че родителите й не били съгласни с това нейно начинание. В ученическите си години със свои другари образуват музикална група, която кръщават “Шанс ”.

Откривателят на Преслава, каквато я познаваме в този момент, е легендата в “лекия род ” Милко Калайджиев. Атрактивната брюнетка взе участие в неговия клип от 2003 година “Дръж ме да не падна ”, а година по-късно двамата издават дует “Нежен рекет ”.

Големият пробив в кариерата на попфолк сензацията става през 2005 година с появяването на песента “Дяволско предпочитание ”, която оглавява всички ранглисти и се трансформира в един от най-големите шлагери в жанра за всички времена. Парчето печели и приз за “Песен на годината ” и става заглавие на втория албум на гласовитата певица. От него се отличават синглите “Завинаги твоя ”, “Финални думи ”, “Безразлична ” и “Нямам право ”.

В този интервал Преслава е във вихъра си и всяка нейна ария става шлагер, който звучи от всички фолк клубове в страната. Именно тогава се заформя почитател войска на надарената изпълнителка, която сега е една от най-големите звезди в шоубизнеса у нас, показателно за което са нейните впечатляващи близо 700 000 почитатели във фейсбук (за информация, другите фолк диви имат съвсем двойно по-малко).

Разбира се, огромната известност на Преслава в обществените мрежи се дължи и на обстоятелството, че е “ветеран ” в риалити форматите у нас. Участвала е като посетител звезда във “Вип Брадър ” през 2009-та. След 6 години влиза още веднъж в “Най-известната къща на България ” като пълновръстен участник. Била е треньор във втория сезон на музикалното риалити “Гласът на България ” и впечатли феновете с присъединяване с в шоуто за фалшификати “Като две капки вода ” през 2016 година

В края на 2006 година Преслава пуска на пазара пилотния сингъл към третия й албум, поп-рок песента “Лъжа е ”. Парчето, като се изключи че става едно от най-емблематичните в кариерата на бъдещата майка, получава и утвърждението на част от интелектуалците у нас и на хората, които не си падат по попфолк музика. Именно по този метод певицата от Добрич съумя да се отличи от своите колежки в жанра и накара аудиторията да я вижда по друг метод. И до този миг “Лъжа е ” се извършва в другите музикални формати у нас, като с нея претенденти за популярност показват вокални благоприятни условия с ария от попфолка.

Следващият опит на Преслава да миксира попфолк и рок е през 2015 година с баладата “Ако на следващия ден ме губиш ”. Гласовитата изпълнителка е и една от първите, които смесват чалга ритми с по-електронно звучене.

Успехите на паметната изпълнителка не престават и до този миг, като всяка година най-малко една нейна ария се подрежда измежду най-известните и “консумирани ” заглавия в жанра. Примери за това са “Като за край ” (2011), “Лудата пристигна ” (2012), “Режим неприлична ” (2013), “Моето едва място ” (2014), “На тебе не отхвърлям ” (2015), “Няма да ти пиша ” (2016), “Тук жена му пази ”, дует с фолк звездата Джена (2017) и други Носителка е на премията “Певицата на годината ” 12 пъти, а общите й оценки и награди са съвсем 60.

Наред с музикалните триумфи обаче фактът, че Преслава е част от компания “Пайнер ” и се изявява в “лекия род ”, я прави магнит за кавги. Връзката й с милионерския правоприемник Георги Станоев – Бирмата продължава да бъде една от най-коментираните в родните всемирски среди, макар че завърши преди години. За тях се приказва, че дружно били “експлозивни ”, изяждали се от ревнивост и даже си посягали, съгласно “познавачи ”. Причината за тези кавги били сложните характери и на двамата. Дори се приказва, че точно нейната твърда позиция по всички въпроси била повода тя толкоз късно да се реши да забременее.

След раздялата с Бирмата и преди да разгласи публично Павел Лазаров за своя възлюбена, певицата бе спрягана с куп други известни мъже у нас. Сред тях са артистът Станимир Гъмов, фолк звездата Фики, волейболистът Теодор Салпаров, предприемачът Борислав Комсийски, Калин Врачански, Орлин Павлов и други представители на родните ВИП среди.

Различната фолкаджийка


Преслава е една от дребното фолк диви, които могат да се похвалят с натурален външен тип. За разлика от останалите топ изпълнителки в “лекия род ”, гласовитата певица в никакъв случай не е лягала под ножа, с цел да си слагала силикон. Дори се подлага на интервенция за понижаване на бюста, защото страдала от болки в гърба.

Въпреки това през годините изпълнителката на “Дяволско предпочитание ” претърпява няколко трансформации с външния си тип. От “по-пухкава ” Преслава става съвсем анорексично слаба, след което възстановява малко килограмите си и сега поддържа стройна визия.

За нея


Прекрасна певица, потвърдила се през годините


Преслава за мен е извънреден експерт. Прекрасна певица, потвърдила се през годините. Всички почитатели на попфолка знаят, че всяка нейна ария се трансформира в шлагер мигновено откакто излезе. Аз доста я почитам като колежка и експерт. Като жена бих споделила, че съм с доста положителни усещания от нея. Много стойностен човек и ми е извънредно прелестно да си споделям с нея. Винаги се веселя, когато имаме опция да се забележим.

Джена, попфолк певица


Пожелавам й да бъде най-щастливата майка


Преслава е доста готино, твърдо и сензитивно момиче. Освен това е зодия рак като мен. Тя доста се опасяваше от бременността и си мислеше, че едно дете ще я обсеби изцяло. И аз знам, че това е по този начин, тъй като тя е доста всеотдайна. Използвам случая да й пожелая да бъде най-щастливата майка на света и това дете доста да я радва. Ще разбере, че наред с всичките грижи за детето си, има място и за други персонални прекарвания, като кариера и работа. Тя е мощно момиче и ще се оправи с всичко.

Ернестина Шинова, актриса


Умно и интелигентно момиче


Добър човек, който на всичко останало може и да пее. Преслава е пич, готин и свестен човек. Умно и интелигентно момиче, и с нея може доста да се приказва.

Андрей Слабаков, режисьор, сценарист и артист


Нямаме взаимоотношения


С Преслава нямам взаимоотношения. В живота е по този начин, хората се събират и разделят. Просто по този начин се случиха нещата, не мога да кажа за какво. Има болежка, когато загубиш другар. Когато си давал, а си подготвен да дадеш повече за другия, в сравнение с за себе си, е обикновено да те боли.


Галена, фолк звезда
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР