Попадна ми поредният коментар на Иван Кръстев във вестник 24

...
Попадна ми поредният коментар на Иван Кръстев във вестник 24
Коментари Харесай

Високо напрежение: Кеворк Кеворкян с унищожителен коментар за залеза на демокрацията и крадците на Прехода

Попадна ми следващият коментар на Иван Кръстев във вестник „ 24 часа “ – за срещата във Варна. Озаглавен е „ Защо е по-добре на масата, а не в менюто “. В късия си текст, Кръстев написа следното: „ Малките европейски нации са научили от историята си, че КОГАТО НЕ СА ПОКАНЕНИ НА МАСАТА за договаряния, най-вероятно ТЯХНОТО МЯСТО Е някъде В МЕНЮТО “. Звучи авторитетно, изобретателно и прочие – единствено дето си е плод на чисто заграбване.
Кръстев е плагиат: безсрамно употребява фразата „ Ако не си се подредил на масата, значи си част от менюто “. Тя принадлежи на Глен Бек, открадната е от книгата му „ Залезът на демокрацията “ – Софтпрес, 2011 година, глава трета, стр. 47. Така работят многознайковците като Кръстев – в случай че някой се разрови из писанията им, ще би трябвало да се направи незабавно монумент на българския политолог/плагиат. Кръстев ни го пробутват непрестанно на масата. От години той е един от апологетите на Крадливия Преход – и по тази причина не е чудно, че и самичък си разрешава да краде. Въпросният плагиат е прочут и като един от знаменосците на подправения български антикомунизъм, въпреки че е от най-натрапчивите ренегати – като се има поради, че татко му беше значима съчка в отдел на Централния комитет на Българска комунистическа партия. Отхранен е, както прилича, от проклетите „ комуняги “.

Няма нищо срещу и да взе участие в някои скверни конспирации – една от тях бе напряко позорна: когато уговаряше Бойко да разкара Ирина Бокова, като български претендент за началник на Организация на обединените нации, и да я смени с Кристалина Георгиева. Една брутална, просташка история, която ни показа пред света като дива страна, направлявана от мизерни интриганти. Занятието, което у нас минава за „ политология “, по начало си е миризливо, това е вън от подозрение. Но, въпреки всичко, би трябвало най-малко да не е толкоз безсрамно. Смешното е, че с цел да се постави на Бойко и да направи апология на „ историческата “ Варненска среща, Кръстев се издава като присвоител на непознати изречения.
Някой може да сметне, че въпросната кражба е дреболия – въпреки всичко, Иван Костов – менторът на Плагиата, хайдушки разпродаде/разкраде най-ценните притежания на българското стопанство. Само че, не е дреболия – и няма да е по никакъв начин заслужено да не се каже, че един от най-яростните палачи на Миналото ни е човек, който свива непознати изречения оттук-оттам. Няколко думи за Глен Бек, който Кръстев е окрал. Той е ефирен водещ и продуцент, политически коментатор, създател на 13 бестселъра, шест от които са оглавявали класацията на „ Ню Йорк таймс “. За романа му „ Залезът на демокрацията ” споделят, че е „ на път да се трансформира в мрачното пророческо признание на нашия век “.

Глен Бек е създател и на книгата „ Всичко е поради Исляма “, също издадена у нас. Кой е щипнал от нея? Ако свържем тази тематика с предходната – за срещата във Варна, би трябвало да си напомним, че българското знаме даже не го видяхме там – до турското и европейското знаме. Посредникът няма ли право най-малко на едно знаме – хайде да не е Самарското, а едно най-обикновено? Така участват дребните нации на Масата. В някои мнения ме питате, дали ще гоним съветски дипломати. Аз пък да ви запитвам: Вярвате ли на изследването на „ Алфа Рисърч “, че има „ сензитивен спад “ в отношението на българите към Русия? Говорителката на съветското външно министерство Захарова споделила: „ Не Русия, а българските управляващи би трябвало да разясняват прибирането на дипломат Бойко Коцев за съвещания и на какво съображение го вършат “. И допълнила: „ Може би България има данни или някакви доказателства по случая „ Скрипал “, в случай че е по този начин, дайте ги “. Захарова ни гъбарка – руснаците добре знаят, че ние сме страхливци и върто.ъзовци. Нашите политици от дълго време съм ги нарекъл сезонни дупедавци – това като че ли им прави работа. Но е по този начин единствено външно – другояче само се самоунижават, нищо повече. Би Ти Ви направи анкета: „ Каква би трябвало да е реакцията на България по случая „ Скрипал “? Резултатът: Трябва да реагира солидарно с страните от Европейски Съюз и НАТО – 12%. Не се постанова да реагира – 75%. Ще гоним ли? Като осъждам по какъв начин се е разпасал Цветанов – вторият/левият език на Бойко – по-вероятно е да гоним. Сетне ще гоним вятъра. Но сме привикнали: постоянно да сме „ солидарни “ – и прекарани. ПОСЛЕСЛОВ /30 март, 11,58/ Все отново – ИЗБРАХА СОЛИДАРНОСТ С РАЗУМА. Поздравления – в случай че решението е дефинитивно.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР