Попадение в добавеното време за 2:2 лиши Шалке 04 от

...
Попадение в добавеното време за 2:2 лиши Шалке 04 от
Коментари Харесай

Шалке 04 остана на крачка от коледно чудо

Попадение в добавеното време за 2:2 лиши Шалке 04 от първа победа в Бундеслигата от януари насам. В среща от 11-ия кръг “миньорите” водеха с 2:1 при гостуването си на Аугсбург, а и бяха с човек повече. Така те предусещаха първи триумф в шампионата от 27 срещи насам, само че в последна сметка не съумяха поради гол на резервата Марко Рихтер в 93-ата минута.
90+3'

Marco Richter's first goal this season denies Schalke their first league win since January 2-2
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) Баварците поведоха в 32-ата, когато след центриране Суат Сердат от гостуващия отбор насочи топката в личната си мрежа. Шалке изравни в 52-ата след неверно подаване на футболист на Аугсбург, който изведе Бенито Раман самичък против вратаря. Нападателят не сгреши и резултатът стана 1:1.

Секунди по-късно “кралскосините” получиха преимущество, откакто централният нападател на противника Флориан Нийдерлехнер беше изпъден за втори жълт картон за рискова игра при битка за висока топка. Повторенията демонстрираха, че решението на рефера може би е неверно, само че защото ВАР не се употребява при обстановки за жълти картони, противоречивата обстановка по този начин и не беше прегледана и аленият картон остана в действие.

Мечтаният за тима от Гелзенкирхен поврат стана факт в 61-вата, когато Набил Бужелаб беше прецизен за 2:1.

Последваха два огромни пропуща на футболисти на Шалке, които след това се оказаха от голяма важност. Така пристигна добавеното време, когато Рихтер с глава се разписа за крайното 2:2.

При това състояние “миньорите” остават на последна позиция с едвам 4 точки. Аугсбург пък няма победа от пет мача насам и е десети.

Срещата ще се запомни и с неприятния случай с нападателя на Шалке Марк Ут. В началните минути той пострада тежко при битка за топката, като падна на земята и загуби схващане. Играчът незабавно беше откаран в болница и последните информации са, че още веднъж е в схващане и ще остане в клиника през нощта.
Puh Alles erdenklich Gute für Mark! In solchen Momenten werden Sieglos-Serien und so plötzlich so unwichtig.
— Steffi Zeil (@SteffiZeil) Бундеслига 11 кръг, неделя 13 декември  Аугсбург 2:2краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР