попада под обстрел от консерваторите за публикации, които публикува като

...
попада под обстрел от консерваторите за публикации, които публикува като
Коментари Харесай

Консерваторите критикуват Байдън за публикация от 2020 г., критикуваща Тръмп след въздушния удар в Йемен: `Това стареещо добре`

попада под обстрел от консерваторите за изявления, които разгласява като претендент за президент през 2020 година, когато осъди тогава -Президентът Тръмп за бомбардирането на Иран без утвърждението на Конгреса в светлината на бомбардировките на Йемен в четвъртък от администрацията на Байдън.

„ Нека бъдем ясни: Доналд Тръмп няма властта да ни вкара във война с Иран без утвърждението на Конгреса “, разгласява Байдън през януари 2020 година, откакто Тръмп умъртви командира на Ислямската революционна армия Касем Солеймани.

„ Един президент в никакъв случай не би трябвало да води тази нация във война без осведоменото единодушие на Американски народ “,

„ Като президент ще употребявам военната мощ отговорно и като последна мярка. Няма да се връщаме към безконечни войни в Близкия изток “, Байдън 2020 година с хаштаг „ #DemDebate. „

Президентът Байдън по време на конференция с украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, окръг Колумбия, във вторник, 12 декември 2023 година (Юри Грипас/Абака/Блумбърг посредством Getty Images )

В четвъртък той нанесе ракетни удари в Йемен в отговор на офанзивите на подкрепяните от Иран бунтовници хуси против кораби в Червено море. Това деяние, в допълнение към прогресивната левица, накара консерваторите да издигнат предходните изявления на Байдън в обществените медии.

„ (Д)различно е, когато Байдън го прави “, консервативният коментатор Бени Джонсън

„ Това остаря добре “, конгресменката от Републиканската партия Анна Паулина Луна

„:) когато си демократ, те ти разрешават да го правиш “, репортерът на Washington Free Beacon Джо Симонсън.

Президентът Байдън приказва в Бетесда, Мериленд, в четвъртък, 14 декември 2023 година (Крис Клепонис/CNP/Блумбърг посредством Getty Images)

„ Добре… “, военен деец и създател Шон Парнел

Няколко консерватори също показаха, че администрацията на Байдън е премахнала терористичното определение за хутите в Йемен по-малко от месец откакто Байдън встъпи в служба през 2021 година Омри Серен, който служи като консултант по националната сигурност на Сенаторът от Тексас Тед Круз, разгласява на X: „ Те знаеха, че вършат неприятни неща по неприятни аргументи, тъй че излъгаха обществеността и репортерите за решението си. Тъй като хусите ескалираха, те не можаха да отговорят. Те към момента го вършат. “

Някои демократи също се опълчиха на поста на Байдън, в това число представителката на Мичиган Рашида Тлайб и прогресивната активистка Нина Търнър, които споделиха: „ Тази вечер @JoeBiden хвърли бомби върху Йемен без Одобрение от Конгреса. "

" [Байдън] нарушава член I от Конституцията, като прави въздушни удари в Йемен без утвърждението на Конгреса. Американският народ е изтощен от безкрайна война “, написа Тлайб.

Членове на бреговата защита на Йемен, свързани с групировката Хути, патрулират морето, до момента в който стачкуващи маршируват през Червено море пристанищен град Ходейда в символ на взаимност с народа на Газа на 4 януари 2024 година на фона на продължаващите борби сред Израел и войнстващата формация Хамас в Газа. (AFP посредством Getty Images)

Fox News Digital се обърна към Белия дом за коментар, само че не получи незабавно отговор.

Президентът Байдън сподели, че е разрешил ударите „ в директен отговор на невижданите офанзиви на хусите против интернационалните морски кораби в Червено море – в това число потреблението на анти корабни балистични ракети за първи път в историята. "  

Тези офанзиви на хутите, сподели Байдън, са заплашили личния състав на Съединени американски щати и техните съдружници и са заплашили свободата на корабоплаването.

" Тези ориентирани ударите са ясно обръщение, че Съединените щати и нашите сътрудници няма да толерират офанзиви против нашия личен състав или да разрешат на враждебни участници да застрашат свободата на корабоплаването в един от най-критичните търговски направления в света “, сподели президентът.

" Няма да се поколебая да насоча спомагателни ограничения за отбрана на нашите хора и свободния поток на интернационалната търговия, в случай че е належащо. "

Брадфорд Бетц от Fox News Digital способства за този отчет

Андрю Марк Милър е кореспондент във Fox News. Намерете го в Twitter @andymarkmiller и изпратете препоръки до [email protected].

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР