Поп звездата Мариана Попова направи собствена музикална школа за млади

...
Поп звездата Мариана Попова направи собствена музикална школа за млади
Коментари Харесай

Резил: Мариана Попова не познава нотите, но ще учи деца на музика

Поп звездата Мариана Попова направи лична музикална школа за млади гении, която носи името на известната детска гувернантка Мери Попинз. Изпълнителката има стабилен театрален опит зад тила си и прилична кариера, само че неналичието на музикално обучение се оказа огромна спънка за желанието й да преподава в музикалното учебно заведение „ Панайот Пипков ” в Плевен. Преди година Мариана се реалокира в родния град на половинката си – артистът Веселин Плачков, а напролет той бе назначен за началник на отдел „ Култура ”.

„ Голямата вест е, че аз взех решение да направя и да поема личен клас! Очаквайте вести и още една дата за банкет през септември за клас Мариана Попова. Вълнуващ и прочувствен път ни чака “, заяви при започване на есента певицата. Липсата на педагогическо или музикално обучение обаче се оказало препъни камък за желанието й. Нямало по какъв начин да бъде назначена, без да има диплома. Затова тя решила да си отвори лична школа. „ Вероятно ще ги учи на театрално държание и по какъв начин да владеят публиката – в това й е силата на Мариана, но с нотите не се оправя доста ”, одумват я сътрудниците й.

В фамилията й нямало музиканти, само че татко й, който имал мощен глас - тенор, постоянно озвучавал фамилните сбирки. Мариана пропяла във вокални групи още в началното учебно заведение, а същинската й кръстница в пеенето е учителката й по музика Лили Ботева. И до през днешния ден Мариана и си спомня по какъв начин в часовете по музика не учели солфеж, а пеели. „ Когато пеехме „ О Соле мио ”, постоянно слизаше госпожата по биология, чийто кабинет беше тъкмо над нас, и се молеше „ по-тихичко, не мога да си проведа урока ”, разказвала е Попова.

След като приключила гимназия „ Филип Станиславов ” в столичния квартал „ Овча купел ”, тя учила за малко „ Поп и джаз пеене ” в Нов български университет, само че не съумяла да се дипломира . Мариана се озовава непосредствено на сцената едвам 18-годишна. Неин другар я завел на прослушване на група „ Кокомания ”, на което бъдещата звезда била определена за вокалистка и по този начин стартирала музикалната й кариера. Малцина знаят, че през 2001 година Мариана е победила в оповестения от „ Шоуто на Слави ” конкурс за беквокалистки, само че останала на работа там единствено три дни. През 2011 година Попова бе част от треньорския щаб в лятното шоу на „ Гласът на България “ дружно с Миро, Ивана и Кирил Маричков, където печели Стелияна Христова от нейния тим, писа Уикенд.    
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР