Понякогаq докато сърфираме онлайн, е трудно да определим дали едно

...
Понякогаq докато сърфираме онлайн, е трудно да определим дали едно
Коментари Харесай

Норвегия задължава инфлуенсърите да посочват филтрите в снимките си

Понякогаq до момента в който сърфираме онлайн, е мъчно да определим дали едно изображение е достоверно, или не. В някои обстановки цифровото пространство основава илюзии, само че в Норвегия доста скоро може да стане ясно тъкмо какви са те.

В страната влиза в действие нов закон, който ще забрани на инфлуенсърите в обществените медии да разгласяват модифицирани изображения, без да са прецизирали тъкмо какви корекции са нанесли върху тях. Правилата ще важат за всеки заплатен пост онлайн, като част от напъните младите да се усещат по-комфортно със личното си тяло, съобщи „ Би Би Си “.

„ Имаме потребност от този закон “

Маделин Педерсен е Instagram инфлуенсърка от норвежкия град Мос. Според нея законът ще накара младежите да спрат да се съпоставят с нереалистични фрагменти. „ Има толкоз доста хора, които се усещат нестабилно с тялото или лицето си “, споделя тя.

„ Назад във времето се борех с проблеми с тялото си поради Instagram. Най-лошото е, че даже не знам дали другите девойки, които гледах, са редактирали фотосите си, или не. Ето за какво всички ние се нуждаем от отговори – имаме потребност от този закон “, добавя Педерсен.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР