Понякога, за да надградим, трябва да изчистим *гнилите ябълки. Това

...
Понякога, за да надградим, трябва да изчистим *гнилите ябълки. Това
Коментари Харесай

Министър Пулев чистел гнилите ябълки в ББР

Понякога, с цел да надградим, би трябвало да почистим *гнилите ябълки. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка решението си да освободи двама от членовете на управителния съвет на Българската банка за развиване, оповестяват от МИР.

По думите му той им е дал един жълт картон, само че смяна не е последвала. Стигнахме до едно неуместно положение, в което Надзорът вкарва за гласоподаване едно много противоречиво решение, което целеше да подпиша една сметка за 1 млн. лева, направени консултантски разноски по емисия, която е обречена през цялото време, посочи Пулев.

Министърът уточни, че членовете на Надзорния съвет на ББР без да пита са решили да рефинансират 1 милиарда лева от общия й държавен капитал от 1,5 милиарда лева . Той разясни, че в процеса на работата си те харчат 1 млн. лева за консултантски и адвокатски услуги.

Нито госпожа Везиева, нито господин Лорер са дали такова решение за издаване на облигационната емисия, т.е. няма решение обещано от нито един от тогавашните отраслови министри. Те са интелигентни хора, безапелационен бе Пулев.

Той съобщи, че не е имал никаква друга позиция, с изключение на да даде червен картон на старите членове на Надзора и да ги освободи . Пулев добави, че на база на информацията, с която разполага, ще реши дали да сезира прокуратурата.

*Изразът " гнили ябълки " се наложи след обществения митинг на, който през 2014 година изиска правосъдната система да се почисти от тях във връзка опит за кражба на клон на френска компания вложител в България през правосъдно решение.
 Министър Пулев уволни двама от шефовете на ББР
Министър Пулев уволни двама от шефовете на ББР

Валентин Михов и Васил Щонов се разделиха с постовете си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР