Понякога всички можем да си позволим да бъдем малко хипохондрици,

...
Понякога всички можем да си позволим да бъдем малко хипохондрици,
Коментари Харесай

Никога не пренебрегвайте тези 10 симптома

Понякога всички можем да си позволим да бъдем малко хипохондрици, само че когато става дума за тези признаци, би трябвало в действителност да им обърнем съществено внимание.

Ако се притеснявате, че даден признак може да е симптом на съответен здравословен проблем, наложително се обърнете към вашия доктор. Никога не игнорирайте рисковите признаци, изключително тук посочените. Ако не сте сигурни дали признакът е рисков или не, наложително се консултирайте с лекаря експерт, предизвестяват от ladyzone.bg.

#1 Болка в региона на гърдите

Не подценявайте гръдната болежка, която може да се появи внезапно, без значение дали сте в положение на покой или придвижване. Усещането за напън върху гръдния панер може да е симптом както за нещо безобидно - стрес или неприятно храносмилане, по този начин и да сигнализира за сериозен здравословен проблем – ангина или иден инфаркт. Ангина, съпроводена с повтарящи се болки в гърдите, нормално е сигнал за заболяване на коронарната артерия.

#2 Перманентно възприятие на отмалялост

По-голямата част от положенията, свързани с чувството за отмалялост и изнемощялост, нямат съображение за терзание. Ако те обаче нямат връзка с неналичието на сън или с прекомерната натовареност, и не престават прекомерно дълго, би трябвало да се консултирате със експерт.

#3 Необяснимо намаляване

Никога не подценявайте положение от сходен темперамент. Ако забележите, че отслабвате на тегло без забележима и основателна причина, безусловно се обърнете към вашия доктор. Имайте поради, че непредвидената загуба на тегло може да се окаже първият симптом на съществено заболяване. Затова никога не отлагайте консултацията със експерт.

#4 Лесно кръвонасядане

Лесното кръвонасядане съставлява лесна поява на кръвоизливи и синини по тялото при леки контузии. Въпреки че съдовете на кожата и кръвоносните стават по-крехки с възрастта, вследствие на което сходни признаци зачестяват, добре е да си извършите проучване на кръвта. В случай обаче, че забележите обилни синини без явна причина (особено в случай че венците ви кървят), проучванията са наложителни.

#5 Затруднено преглъщане

В медицината сложното преглъщане се назовава дисфагия. В най-хубавият случай сходен признак може да бъде резултат на киселини в хранопровода, провокирани от потреблението на месо и самун. Ако обаче имате проблеми с преглъщането на течности, консултацията с доктор е наложителна.

 
#6 Ректално кървене

Ректалното кървене в никакъв случай не би трябвало да се подценява. Въпреки че най-честата причина за него са хемороидите, диагнозата би трябвало да бъде сложена не от вас, а от доктор. Ректалното кървене може да е обвързвано с смяна в навиците на червата и макар че всички ние имаме дни, когато стомахът ни не е постоянен, в случай че това продължи повече от две седмици, безусловно би трябвало да му се обърне внимание.  

#7 Кръв в урината

Известен като хематурия, този признак от време на време се дължи на водни инфекции, само че той също по този начин може да е симптом на новообразувания в пикочния мехур. Ако сходно събитие не е обвързвано с болежка по време на уриниране, учредения за терзание няма. В противоположен случай обаче би трябвало наложително да се обърнете към доктор и да си извършите проучване на урината.

#8 Главоболие

Всички изпитваме главоболие в някакъв миг. Обикновено нормалните аргументи са него са отмалялост, дехидратация, стрес или неправилна стойка. Ако обаче главоболието не се повлиява и не отминава след взимане на болкоуспокояващи, свързани са с гадене и повръщане, пречат на нощния сън или водят до замъглено зрение, никога не го подценявайте.

#9 Необичайно вагинално кървене

Всяка жена, която има ненадейно кървене след менопаузата или след сексуален акт би трябвало да се изследва. Има доста вероятни доброкачествени аргументи за този проблем, само че и редица тревожни такива, и при положение на подозрение консултацията с доктор е наложителна.

#10 Жълтеница

Жълтото оцветяване на очите и кожата в никакъв случай не е обикновено събитие и би трябвало постоянно да се прави оценка. Това може да се дължи на редица проблеми, вариращи от релативно безвредни до съществени, каквито са да вземем за пример вирусните инфекции на черния дроб, цирозата и туморите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР