Понякога в стремежа си да се храним здравословно ние допускаме

...
Понякога в стремежа си да се храним здравословно ние допускаме
Коментари Харесай

Знаете ли, че тези полезни храни могат да имат вредно въздействие?

Понякога в устрема си да се храним здравословно ние позволяваме много неточности. Или пък нашите баби са решили да ни лекуват с избрани храни. Оказва се, че много от продуктите, които считаме за извънредно потребни, могат да подействат отрицателно на организма ни. Ето кои са те и какви са възможните последствия от потреблението им:

Лукът и чесънът може да причинят неприятно храносмилане

Те имат мощни противовъзпалителни свойства, само че при някои хора работят и отрицателно – провокират киселини и забавят храносмилането. За да не се лишите от тези потребни храни, е добре да проучите по какъв начин ви въздействат по-добре – модифицирани на пара или задушени, с цел да не провокират такива реакции и в същото време да запазят изгодите си. 
Друг вид е постоянно да ги консумирате с копър или мента, с цел да не се влияе върху храносмилателния развой. А различен плюс е, че миризмата им няма да се задържи в устната празнина.
 Неподозираните изгоди от зелените орехчета Неподозираните изгоди от зелените орехчета
Орехът е бил употребен от хората за лекуване от антични времена. Оказа се обаче, че младите зелени орехи имат даже по-полезни свойства от...

От орехите може да се появят афти

Не единствено орехите, само че и шоколадът, зелето, сиренето и лешниците може да са причинители на афти. Това се дължи на смяната равнищата на киселинност в устната празнина. Ако имате подобен проблем, предлагаме ви да избягвате суровите орехи и да ги консумирате единствено като съставна част в някой различен артикул или печени.

Шоколадът може да аргументи главоболие

Консумацията на черен шоколад при някои хора може да провокира главоболие. Той в действителност е добър антиоксидант, който форсира пулса и уголемява кръвоносните съдове, само че всеки организъм възприема какаото по друг метод. Ако имате високо кръвно, въздържайте се от прекомерната консумация на шоколад или си купувайте подобен с по-малък % какао. Не хапвайте в композиция с кафе или зелен чай, с цел да не се удвоят признаците.
 Плодът, който ще почисти ръцете ви, боядисани от орехови люспи Плодът, който ще почисти ръцете ви, боядисани от орехови люспи
Знаете, че ореховите люспи цапат ръцете доста, а казусът с облеклата е необратим. Колкото и да са вкусни, тези ядки съумяват да основат...

Зеленчуците водят до отичане на стомаха

Зеленчуците са жизненоважна храна и би трябвало да участват в ежедневното ни меню. Истината е, че някои от тях се смилат по-бавно и предизвикват отичане на стомаха. Такива са да вземем за пример фасулът, каартофите, зелето, артишокът, целината, броколите и други Суровите зеленчуци, употребявани в по-късните часове на нощта, също могат да са причина за подуването на стомаха и появяването на газове. 
При сходни проблеми, преработвайте зеленчуците на пара или ги задушавайте, подправяйте с джинджифил, кимион или кардамон, с цел да нямате проблеми с газовете. 
За да редуцирате подуването на корема, след хранене може да си извършите чай от лайка, маточина или мента.

Яйцата могат да причинят жлъчни рецесии

Яйцата също са доста потребна за нас храна и богата на потребни субстанции, само че прекомерената им консумация може да затрудни активността на черния дроб и жлъчката. Не пържете в олио или масло яйцата, в случай че по-късно се появява жлъчна рецесия. Най-добре ги консумирайте сварени или пържете без лой с добавка зелена салата – за ускорение на храносмилателния развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР