Понякога стереотипите вредят на взаимоотношенията. Кое е грешно и кое

...
Понякога стереотипите вредят на взаимоотношенията. Кое е грешно и кое
Коментари Харесай

„Лошите“ неща, които всъщност помагат на връзката

Понякога стандартите вредят на взаимоотношенията. Кое е неверно и кое е вярно – кой може да каже? В някои случаи вярното и неверното разменят местата си. Ето някои общоприети „ неприятни “ неща, които в действителност са положителни за връзката.

1. Споровете

Спорът е потребен за връзката, когато се води на позволен звук. Ако си премълчавате това, което ви нервира, наскърбява или наранява, е доста по-лошо, тъй като натрупвате яд и оскърбление.

2. Флиртовете

Безобидният флирт ни оказва помощ да поддържаме самочувствието си. Когато не се прекрачват граници, той може да донесе единствено изгоди за половия ни живот и чувството за прелест. Не казвайте или не правете нищо, с което бихте могли да нараните половинката си.

3. Егоизмът

Здравословният нарцисизъм е потребен за връзката. Обръщайте внимание на себе си. Не се превръщайте в плебеи на домашните си отговорности. Уважавайте своите стремежи и тези на колегата си. Поделяйте грижите за дома и децата.

4. Време за себе си

Не отблъсквайте приятелите си, не затваряйте страницата на обществения си живот. Ако не вършиме нищо друго, с изключение на да се грижите за дома и фамилията си, напълно естествено е да станете скучна за колегата, а евентуално и за самата себе си. Трябва да умеете да се забавлявате и настрана. Не подценявайте себе си, не изоставяйте кариерата си, в случай че държите на нея; нито заниманията и ползите си. Един ден ще се почувствате нещастни и ще обвините колегата си за това.

5. Не бъдете постоянно почтени до дъно

Понякога е потребно да спестявате някои детайлности. Особено в случай че знаете, че с това ще нараните колегата си. Внимавайте да не обидите половинката си. Ако имате рецензия, постарайте се да я поднесете вярно или посредством градивно предложение за някоя взаимна активност.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР