Понякога се престараваме в желанието си всичко у дома да

...
Понякога се престараваме в желанието си всичко у дома да
Коментари Харесай

6 неща у дома, които да СПРЕШ да чистиш толкова често

Понякога се престараваме в желанието си всичко вкъщи да е съвършено чисто. Някои неща обаче нямат потребност от толкоз почистване и през днешния ден ще ти разкрием кои са те.
1. Кухненските шкафове – не трябва да прекалявате в чистенето на повърхността на кухненските шкафове, тъй като можете да ги повредите. Това важи с особена мощ, в случай че ги чистите със специфични препарати – с тях можете да изтъркате повърхността им и да наподобяват захабени, макар че са нови. Чистете ги един път месечно и то с забрадка с вода и нищо друго.
2. Плота на печката – няма потребност да търкате керамичния плот на печката след всяко готвене със мощен препарат, който може да го надраска и да го повреди. Забърсвайте с мека забрадка и най-често с по-слаби препарати, тъй че да не навредите на повърхността на печката.
3. Прозорците – не се престаравайте в чистенето на прозорците прекомерно постоянно. Не е нужно, тъй като по тях се задържа минимум прахуляк, защото са гладка повърхнина, ситуирана напълно хоризонтално. Освен това препаратите за прозорци се пръскат по повърхността и постоянно вдишваме огромно количество от нездравословния препарат. Два или три пъти годишно е изцяло задоволително!
4. Екрана на тв приемника или компютъра – няма потребност да прекалявате с почистването на екраните вкъщи, тъй като можете да ги повредите, изключително в случай че употребявате препарати. Забърсвайте повърхността им един път на 2-3 седмици с чиста и леко навлажнена с вода забрадка.
5. Пода – избягвайте да почиствате пода всяка седмица с препарат. Това е добре да се прави един път на няколко месеца. В останалото време е задоволително да ги минавате с мокър моп след прахосмукачката, едвам забършете останалата прахуляк. Прекаленото мокрене на пода може да го повреди, може да се задържи вода в дребните процепи в паркета и да се образува плесен, както и да се раздуе настилката.
6. Книгите – знаете, че върху книгите се събира доста прахуляк, който мъчно се маха. Не ги чистете прекомерно постоянно, не използвайте и влажен парцал. По този метод единствено ще намокрите прахта върху книгите и ще извършите петна в профил по страниците им, с което ще стартират да наподобяват по-захабени, в сравнение с в действителност са.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР