Понякога се налага да останете у дома по най-различни причини:

...
Понякога се налага да останете у дома по най-различни причини:
Коментари Харесай

Забавни игри за най-малките, ако се налага да останете у дома

Понякога се постанова да останете вкъщи по най-различни аргументи: на открито вали и духа неприятно, детето е леко болно или сте цялото семейство под карантина. Как да забавлявате в такива случаи най-малките?

Предлагаме ви 4 игри, които са забавни, лесни за образуване и в това време са доста потребни за развиването на най-малките.

Шарена кутия за мемоари

Децата доста обичат да събират всякакви дребни и непотребни, само че за тях доста значими неща. Вместо да ги разпръскват из стаята, може да им предложите да извършите дружно кутия за мемоари. Става извънредно елементарно, само че пък е занимателно. Трябва ви единствено една празна кутия – от обувки да вземем за пример, и повече пъстри хартии. Изрежете разнообразни по мярка и форма части от хартиите и облепете кутията. Може да оставите едната стена чисто бяла и децата да я изрисуват. Или да употребявате разнообразни цветове декоративно тиксо, с цел да добавите повече забавни детайли. Това занятие е доста изобретателно и научава децата по какъв начин да сортират цветовете и шарките.

На лов за дъга

Още една занимателна и потребна игра. Пригответе 2 контейнера и започнете да прибирате в тях разпръснатите из жилището играчки. Но не наред, а по цветове. В единия резервоар сложете играчки единствено в топли цветове: жълто, оранжево, алено. В другия приберете студените нюанси. Освен, че ще подредите жилището незабелязано, детето ще свикне да разграничава цветовете по още едно тяхно свойство.

Начертайте, изрежете, оцветете

Истинска класика за запълване на времето. Децата обожават да попълнят с цветове разнообразни фигурки. Може авансово да си подготвите една купчина такива тъкмо за такива случаи. Когато се наложи, извадете няколко и възложете задача на детето. Най-сполучливите след това може да сложите в рамки, да подредите в колажи и с тях да украсите детската стая.

Тайните камбанки

Тази игра е също доста занимателна, само че и познавателна. Вероятно към този момент сте правили опити, пъхайки в буркани, кутийки и шишета разнообразни артикули, които при разлюляване издават тон. Пак може да повторите това. Но откакто разпределите другите артикули, завържете очите на детето с забрадка и го накарайте да отгатне по звука какво има в бурканчето, кутийката или шишето. После може да повторите, само че този път завържете вашите очи и дано то ви изпита. Да забележим кой ще бъде по-точен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР