Понякога проблеми с храносмилането ни карат да прибегнем до слабителни

...
Понякога проблеми с храносмилането ни карат да прибегнем до слабителни
Коментари Харесай

Вижте списък на храните, които действат като естествен разхлабител

Понякога проблеми с храносмилането ни карат да прибегнем до слабителни средства. Но за какво още веднъж да приемате медикаменти? В края на краищата, има доста артикули - лаксативи, потребни и вкусни. Те освен ще възстановят храносмилането, само че и ще наситят тялото ви с доста нужни хранителни и енергийни детайли, минерали и витамини.

Диня
И първият артикул в листата е един от най-любимите летни плодове. Динята може да се смята за неповторим подарък на природата заради високото наличие на вода в плода - съвсем 99%! Такъв деликатес е отличен избор за стимулиране на червата. Течността оказва помощ да премине храната през храносмилателния тракт.

Боровинки и ягоди
Със сигурност желаете да ядете както пресни плодове, по този начин и благоуханен конфитюр от тях. И с право! Продуктът е богат на пектин - това е един тип разтворимо влакно, което подкрепя положителното храносмилане при хората.

Стафиди
Сини сливи, стафиди, сушени кайсии - може би баба те е лекувала с такива сушени плодове. Или ги е приготвяла вкусно на компот. Стафидите са богати на фибри и магнезий, които способстват за положителното храносмилане. В допълнение, те са доста вкусни сушени плодове, които можете да ядете както в чиста форма, по този начин и добавени към овесена каша, салати, извара.

Кисело мляко
Кисело мляко, кефир и други млечни артикули са отлична опция за здравословна закуска. В допълнение, това е и естествено слабително. Ферментиралите млечни артикули са богати на пробиотици, които способстват за нормализиране на храносмилателния развой в тялото. Пробиотиците са дребни микроорганизми, потребни бактерии, които оказват помощ да се разгражда храната на обикновени съставни елементи в червата. Без тези микроскопични "съквартиранти " тялото мъчно можеше да се оправи с този жизненоважен развой.

Ленено семе и чиа
Диетолозите споделят и рецепта "лаксативно бомба " за изключително незабавни случаи: прибавете малко семена от чиа или лен в киселото мляко, кефира или различен обичан артикул от кисело мляко. Тези семена са богати на фибри, което спомага за бързо нормализиране на изпражненията. Той също по този начин е натурален източник на скъп детайл и Омега-3 мастни киселини. Помагат да се справите с възпалението, което може да се развие заради закъснение на изпражненията. Поради това семената от Чиа и Лен би трябвало от време на време да се прибавят към храната на хора, страдащи от хемороиди или други болести, които предизвикват инфектиране на червата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР