Понякога правим нещо и тогава си мислим Аз защо постъпих

...
Понякога правим нещо и тогава си мислим Аз защо постъпих
Коментари Харесай

Няма да повярвате как тези всекидневни неща влияят подсъзнателно върху живота ни, ето как да се предпазим

Понякога вършим нещо и тогава си мислим „ Аз за какво постъпих по този начин? Има ли логичност в това, което вършат? Всъщност постоянно има логичност, само че най-често се крие в избрани чудатости на мозъка. По тази причина тук събрахме няколко резултата, на които ставаме „ жертви “ всеки ден. Сега ще разберете за какво се държите по един или различен метод, написа Факти бг.
1. Ефектът на котвата
Хората считат, че е доста по-лесно да оцениш нещо, откакто знаеш истинската му цена(дори и да е грешна) като тип котва. Често се употребява в магазините. Например, не би си купил блуза за 300 лева, само че в случай че видиш, че е понижено от 1000, ще си помислиш, че е грях да не купиш, щом е понижена толкоз.

2. Отклонение към резултата
Често съдим за правотата на решение по финалния резултат, не по дейностите подхванати за реализирането му. Този резултат постоянно се употребява в тези реклами, които се концентрират върху финалния резултат. Ако знаете, че употребявате чисто нов IPhone, няма да твърдите, че решението да изхрачите всичките си пари за него е неверно.

3. Парадокса на избора
Парадокса на избора споделя, че колкото повече избори има, толкоз по-малко ще сме щастливи с финалния ни избор. Помнете: от време на време купувате нещо и съжалявате, тъй като можехте да си го купите на ликвидация, в различен модел и т..н. Дори и финалното решение да е най-хубавото, можем да останем нещастни, просто тъй като опциите са били прекалено много.

4. Илюзия за скупчването
Тази заблуда се характеризира с наклонността да виждаме избрана система в инцидентни съвпадения. Това се отнася изключително за комарджиите и хората, които имат вяра в знаци от ориста. И двата типа хора неверно поясняват събитията. Не се вманиачавайте, хора.

5. Ефектът Кушлов
Ефектът, при който фен виждащ два разнообразни фрагмента, неумишлено си измисля логическа връзка посред им, се назовава резултатът Кушлов. Този резултат се употребява сполучливо в киното, само че и маркетолозите го употребяват, с цел да внушат асоциации с избрани артикули или герои.

6. „ Негативно тяло “
Това е положение, при което човек си мисли, че е противен и по тази причина персоналният му живот е неуспех. И животът му Е неуспех. В множеството случаи, такива хора са в действителност привлекателни и казусът е в самочувствието им, а не в минусите.

7. Страх от хубостта
Забелязали ли сте, че елементарните хора не са склонни да сядат до красиви хора (например в публичния транспорт)? Правят го, в случай че няма никакви други свободни места. Истината е, че някои хора изпитват мощно напрежение в наличието на красиви хора. Такъв стрес не се появява у тях наоколо до елементарен човек.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР