Понякога ни се иска да направим някакъв подарък, в който

...
Понякога ни се иска да направим някакъв подарък, в който
Коментари Харесай

Идеи за подарък: Сладко с шапчица

Понякога ни се желае да създадем някакъв подарък, в който да " вградим " нещо от себе си. Тези блага носят сила, която малко други могат да имат.
Рисунка върху текстил е една от тях. Ето и моето предложение.

Идеята ми бе да подаря домашно сладко от малини, за това претекста върху текстила е малинки, прибавих и име с цел да е по-персонално.

Какво би трябвало да знаем за текстилните бои за изобразяване.

Има такива за тъмна и светла основа. Тези за тъмна са подобаваща за платове, които са тъмни, по този начин рисунката ни не прозира. Платът, върху който рисуваме, е добре да да бъде от естествена материя /памук, лен/ или най-малко с доста малко изкуствени влакна в нея. За да се резервира цветът след пране, е нужно рисунката да бъде закрепена с ютия или във фурна. Освен за тъмна и светла основа, има и бои с 3D, брокатен, железен резултат.

Текстилът,който ще рисуваме изглаждаме с ютия и под него подлагаме парче пълен картон (или друго, което да не изцапа повърхността под рисунката при положение, че наслоим повече боя). Ако желаете, можете да го опънете с тиксо, с цел да не се набръчква при рисуването.
Предлагам ви, преди този момент да нарисувате пробно това, което желаете върху хартия, а по-късно и върху излишно късче плат. Така ще имате визия за това какви цветове да смесите, какъв напън да вършиме, какъв брой багра да слагате и така нататък

С помощта на паница изрязах окръжност съгласно размера, която ми бе нужна. Използвах главно твърди четки, които съвършено се измиват от боята в чашка с вода. За по-тънките елементи, да вземем за пример листенцата, използвах съчка (за шишчета).

Цветовете, който съм употребила са: бял за тъмна основа, зелен (french green), малко черен за лек силует, червен (carmin red), виолетов (dark violet) и брокатен (маслинено) зелен - за искра.

След като рисунката изсъхна, сложих хартия за печене върху нея и я изгладих с ютия за към 5 минутки. Фиксирането на боята можете да извършите и във фурна загрята на 150 градуса за към 7-8 минути. Тази фиксация прави рисунката устойчива при пране. Съвсем умерено може по-късно да се пере при 40 градуса.

Завързах с панделка и воала:)
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР