Понякога ни се иска да имаме опита на 90-годишни, а

...
Понякога ни се иска да имаме опита на 90-годишни, а
Коментари Харесай

11 съвета за хармоничен живот от една 90-годишна жена

Понякога ни се желае да имаме опита на 90-годишни, а да сме още на 30. За съжалние не по този начин работи животът.

Да, аз имам вяра с прераждането на душата и нейните уроци по пътя ѝ, само че не виснаги можем да знаем и сме научили задоволително добре уроците си.

Всяко едно нещо, което идва при нас е тук, с цел да ни научи и не е наложително урокът постоянно да е горчив.

Независимо дали се учим на обич и деликатност, или по какъв начин да преодоляваме компликациите и да бъдем мощни - ние би трябвало да се възползваме от всеки един комфортен миг, с цел да бъдем по-добри и по-хармонични. Не поради другите... поради нас.

 стара двойка обич благополучие баба Thinkstock

Не сме научени да предаваме нататък. Не сме научени да оказваме помощ толкоз, колкото би трябвало. Сякаш от време на време бягаме от всичко, което може да ни обвърже прочувствено с нещо или някого.

„ Когато баба ми Зелда умря преди няколко години на 90-годишна възраст ми остави кутия с движимости от къщата ѝ, които знаеше, че съм обичал през годините. Сред всички тези неща имаше остарял, подвързан дневник. " Това споделя блогърът Марк и споделя, че неговата баба е записвала в тетрадката концепциите си, мислите си, цитати, думи от песни и въобще всичко, което я трогва.

 стара двойка обич благополучие баба Thinkstock

На базата на написаното от нея Марк сортира, редактира и дефинира 12 съвета, които смята, че баба му му е дала посредством дневника си преди да почине. С тези упътвания евентуално би се съгласил всеки възрастен човек, изживял по-голямата част от дните си.

Първият от тях е:

*Без значение къде си или през какво преминаваш, постоянно вярвай, че има светлинка в края на тунела. Дишай в бъдещето, издишай предишното. Никога не очаквай, не бъди нахален и не изисквай. Само давай най-хубавото от себе си. Контролирай това, което можеш да контролираш.

И по-късно остави нещата да се случват. Защото един път, щом си сторил каквото можеш, в случай че е писано ще се случи. Ако не, ще видиш стъпките напред, които би трябвало да бъдат подхванати.

Прочетете кои са всички препоръки на 90-годишната баба на Марк в галерията долу.
 11 съвета за съразмерен живот  11 съвета за съразмерен живот  11 съвета за съразмерен живот  11 съвета за съразмерен живот
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР