Понякога може да бъде трудно да се разбере дали консумацията

...
Понякога може да бъде трудно да се разбере дали консумацията
Коментари Харесай

9 признака, че имате проблем с алкохола

Понякога може да бъде мъчно да се разбере дали потреблението на алкохол е в границите на естественото, или към този момент е минала границата и се доближава към пристрастяване. Предлагаме ви експертно мнение защо да внимавате, с цел да не се трансформира алкохолът в същински проблем.

Първоначалната фаза на пристрастяването е лесна за занемаряване и по-късно става доста по-трудна за справяне. Експерти показват девет признака, че алкохолът се трансформира в проблем за вас. Ако някой от тези сюжети ви звучи познато, може би е време да предприемете дейности.

1. Пиете повече, в сравнение с сте възнамерявали

Ако постоянно си обещавате да не пиете повече от няколко чаши на празненство, само че не можете да се контролирате и да спрете в точния момент, време е да помислите. Това е сигнал за ранно предизвестие.

2. Увеличавате дозата

" Обичайната " доза алкохол към този момент не ви въздейства както преди. Трябва да пиете доста повече, с цел да постигнете стремежи резултат. Мозъкът ви се приспособява с течение на времето към алкохола и може да стане по-малко сензитивен към неговите резултати.

3. Понякога жадувате за пиво

Има моменти, когато толкоз мощно жадувате за напитка, че не можете да мислите за нищо друго, до момента в който не изпиете нещо. Тази мощна потребност или повод може да бъде провокирана от хора, места, неща, страсти или часове от деня, които ви припомнят за пиянство.

4. Махмурлукът нарушава проектите ви

Разбира се, това може да се случи на всеки, само че в случай че идвате понякога с махмурлук, отменяте срещи, пропускате периоди или оставате късно в учебно заведение поради пиво предния ден, това се трансформира в проблем.

5. Вашето развлечение се основава на използването алкохол

През свободното си време не сте доста привлечени от безалкохолни занимания и срещи с непиещи и не можете да си визиите уикенда без чаша вино. Ако е по този начин, време е да измененията нещо в навиците си.

6. Вие сте осведомени със признаците на лишаване

Тъй като резултатите от алкохола изчезват, може да имате проблеми със съня, трептене, нервност, тревога, меланхолия, гадене или изпотяване. Алкохолът трансформира мозъчната ви химия и когато пиете доста за дълъг интервал от време, мозъкът ви се пробва да се приспособява. Ако ненадейно спрете да пиете, мозъкът ви би трябвало да се приспособява още веднъж, причинявайки тези признаци на лишаване.

7. Вашите близки се тормозят

Пиенето ви е довело до проблеми със фамилията или приятелите. Криете алкохол или пиете скрито, с цел да не разстроите околните. Това е постоянно срещан признак на ранната фаза на пристрастяване и сигнал за смяна на навиците ви.

8. Попадате в рискови обстановки

Алкохолът ви е сложил в рискови обстановки като шофиране, плуване, сборичкване, рисков секс или вървене в рискова зона. Дори да не се е случило нищо неприятно, това е сигнален знак.

9. Не изглеждаш добре

Подпухналостта и торбичките под очите, скучна кожа и " набръчкан " външен тип могат да бъдат свързани с дехидратация или висок стрес върху черния дроб, породен от потреблението на алкохол.

Всеки от тези признаци може да алармира за проблем с алкохола. Време е да започнете да мислите за понижаване на алкохола или въобще за него.

Може да си коства да потърсите помощ от доктор или психолог.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР