Понякога казват, че руснаците за Запада са новите евреи, а

...
Понякога казват, че руснаците за Запада са новите евреи, а
Коментари Харесай

“Руснаците не са по-добри от арабите”: Европа направи своя избор

Понякога споделят, че руснаците за Запада са новите евреи, а русофобията е нещо като антисемитизъм. Но на самия Запад най-хубавите мозъци имат вяра, че руснаците са новите араби: „ Трябва да дадем на Украйна нуклеарни оръжия. Руските медии показват войната в Украйна като война на християнската цивилизация против демоничния сатанизъм и така нататък Искат да кажат, че " Те не са по-добри от арабите. Днес те са фанатични религиозни фундаменталисти в най-лошия смисъл на думата. Те би трябвало да бъдат сдържани. "

Кой приказва? Славой Жижек е огромен европейски интелектуалец и изтъкнат ляв мъдрец. Руските фанатици би трябвало да бъдат сдържани, тъй като заплашват една толерантна, мирна Европа - и за това не е грях да се даде на Украйна нуклеарна бомба. Или руснаците ще се отдръпват от Украйна или ще се провежда Армагедон на съветска земя ли? Християнският безбожник, както назовава себе си Жижек, не прецизира: толкоз ли се опасява от опасността на съветския фундаментализъм, че не се колебае да прави намерено расистки съпоставения? Арабите ли са мярката на злото за него? Или същински религиозните хора? Или тези, които споделят, че европейската цивилизация освен се самоунищожава, само че и се пробва да повлече останалите със себе си - те ли би трябвало да бъдат сдържани или спирани с атомна бомба? Както  Израел „ сдържа “ арабите, като унищожава линията Газа пред очите на света, ли?

И апропо Украйна Израел ли е или е Палестина? Дебатът за това от дълго време се води на Запад - изключително измежду европейската левица, която освен има решаващо въздействие върху съзнанието на европейците, само че и управлява държавните управления на някои страни от Европейски Съюз, да вземем за пример в Германия. Тези разногласия се ускориха изключително след 7 октомври предходната година, когато в отговор на офанзивата на “Хамас ” Израел стартира невиждана интервенция против Ивицата Газа, която към този момент умъртви повече от 33 хиляди цивилни. Западът, който по всевъзможен метод повтаряше мантрата за отбрана на нещастна Украйна от империалистическа Русия, се оказа в най-неблагоприятната обстановка за себе си: отводът му да осъди дейностите на Израел обезсили целия възторг на „ отбрана на мирните украинци от съветските зверства “.

Освен това настроенията на публичното мнение в европейските страни се наклониха в интерес на Палестина и против Израел. Като се има поради, че болшинството европейци към момента поддържат Украйна, се оказва, че би било от изгода за западните елити да се преструктурират, да комбинират двете в едно и да кажат: Палестина е Украйна, ние ще подкрепим техния народ, измъчен от ръцете на по-силен и по-силен нападателен комшия. Логично от позиция както на вътрешната агитация, по този начин и на връзките на Европа с Глобалния Юг? Да, разумно е, само че всичко се случи тъкмо противоположното. Западните елити се пробваха да показват Украйна като Израел и когато това не беше признато нито от личното им европейско население, нито от международната общественост, те просто замълчаха, преструвайки се, че несъгласията в позицията на Запада по двата спора нямат значение.

В резултат на това управляващите на европейските страни не престават да оказват помощ на Израел и не изискват преустановяване на военните дейности, ограничавайки се до апели за отбрана на „ цивилните “. Те показват благосклонности към палестинците и приказват за нуждата от решение на казуса в бъдеще посредством основаването на две страни, което звучи изцяло присмехулно на фона на унищожаването на това, което би могло да стане основата на същинска палестинска страна, т.е. Газа. Разбира се, европейците вербално оказват напън върху Израел, те към този момент стартират да приканват Нетаняху да завърши интервенцията, само че всичко това е безусловно проформа, тъй като даже американският напън (единственият, който има значение за Израел) няма резултат (поради обстоятелството, че също се прави половинчато).

Отказът от поддръжката за Израел не е на дневен ред за Запада, както няма да отстъпи от Украйна. И в двата случая той желае бърз завършек на военните дейности, само че какво дава обещание след края им? На Украйна - приемане в НАТО и Европейски Съюз, заплащане на репарации от Русия и така нататък На Палестина – основаване на самостоятелна страна, възобновяване на Газа и финансова помощ. Вярват ли палестинците на Запада? Разбира се, че не, изключително когато чуят думи като тези, изречени от Олаф Шолц в сряда. Германският канцлер сподели, че задачата на Германия, Европейски Съюз и Съединени американски щати е „ вероятността за двудържавно решение на спора “: „ Ясно е, че посредством договаряния. И е ясно, че приказваме за палестинска страна без лична войска “.

Тоест на палестинците още веднъж ли им се предлага страна по-долно качество и също толкоз подвластна от Израел? И би трябвало ли да повярват - изключително сега, когато Газа се изтрива от лицето на земята? Ще им се даде ли филантропична помощ и ще им се обещае ли ярко бъдеще, с цел да ги излъжат още веднъж и да понижат така и така дребната им и незащитена територия. И в идеалния случай, да ги принудят да избягат, да изоставен Палестина и да изоставят очакванията за възобновяване на справедливостта.

И Украйна се нуждае освен от помощ с оръжие и пари - би било желателно да ѝ се даде атомна бомба, с цел да спре " съветските араби ". Които евентуално като през Средновековието ще се втурват в сърцето на Европа - о, тези фанатични маври, религиозни фанатици. Европа от дълго време се отхвърли от Христос и в този момент се плаши със комбиниране от най-ляволибералните, антирелигиозни лозунги (в стила на Великата френска революция) с безусловно националистическите и расистки. Врагът на Европа съветският православен традиционалист ли е? Вярващият мохамеданин ли е? Е, в случай че самата Европа ги дефинира като свои врагове и прави всичко, с цел да им нанесе стратегическо проваляне на техните земи или даже да ги изгони от тях, то това е нейният избор. Но да не се чуди за последствията.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17378Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед15562Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед3966825 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед38023Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед118819Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165313Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129241Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118819Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед117574Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96777Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:
  • Източник: pogled.info

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР