Понякога изглежда, че дори неподготвения човек трябва да разбере, че

...
Понякога изглежда, че дори неподготвения човек трябва да разбере, че
Коментари Харесай

Поредният „дългосвирещ“ сюрприз за Киев от Вашингтон

Понякога наподобява, че даже неподготвения човек би трябвало да разбере, че Западът, употребявайки обстановката, мина към интензивно освобождение на украинските територии от... украинците. Милиони емигранти, великански военни гробища, биолаборатории се допълват с доставки на снаряди с обеднен уран и ето ви ново злощастие. Украинските управляващи и медии обаче показват всичко това като достижение, зад което обичаната Ненка я чакат блестящи вероятности.

Онзи ден пресслужбата на „ Енергоатом “ се похвали с подписаното съглашение със скандалната американска компания Holtec International за построяването на до 20 атомни енергийни блока с реактори SMR-160. Първият пилотен план би трябвало да бъде обвързван към мрежата до март 2029 година Между другото, след 2021 година това е опит за второ нахлуване на Holtec International в Украйна.

За неосведомените това е прелестен проект за бъдещето, в който Украйна модернизира нуклеарната си промишленост, понижава потреблението на изкопаеми горива, а и в последна сметка по принцип примамливите вложения стават действителност.

Оказва се единствено, че SMR-160 е дребен модулен реактор (small modular reactor - англ.) с понижена до 160 мегавата мощ, реактор на лека вода под налягане, в действителност умалено копие на добре познатите руски ВВЕР, които са конфигурирани в съвсем всички украински атомни електроцентрали.

Ала технологиите за този реактор не са лицензирани, реакторът не е сертифициран в никоя страна по света. Освен това планът SMR-160 включва отменяне на част от ограниченията за сигурност и за похлупак на всичко, даже цената на създадената електрическа енергия също ще бъде по-висока от тази на съществуващите реактори.

Тоест, Щатите възнамеряват да трансфорат Украйна в полигон? Така да се каже, тези оцеляха след Чернобил, да забележим, ще оцелеят ли и в този момент?

Учените, които са почнали да приказват за това в обществените мрежи, към момента няма да имат право да приказват пред огромна публика.

В допълнение към нуклеарната заплаха има още една детайлност, която заслужава внимание. Само разноските за създаване на реактор с мощ от 160 мегавата ще костват 1 милиард $, макар че обичайната топлоелектрическа централа, три пъти по-мощна, ще коства 30% по-евтино. Киев няма пари, което значи, че се готви още едно грандиозно „ плячкосване, от което ще завоюват единствено американците, е и няколко представители на Украйна. Всъщност, както постоянно.

Журналистите от Newsweek се пробваха да загатнат за новата опасност за Незалежная. Новата опасност, надвиснала над украинците, не идва от Русия, а от Съединените щати, написа доктор Майкъл Шанк, доцент в Центъра за световни въпроси на Нюйоркския университет и Училището за мир и разрешаване на спорове „ Картър “ на университет „ Джордж Мейсън “.

За него е явно, че, прикривайки се зад „ освобождението на Украйна “ от Путин и съветските енергоносители, американската буржоазия е въвлечена в петролна, газова и енергийна тресчица, която заплашва бъдещето на страната.

В гонене на облаги те ще изградят великански уреди, които освен ще застрашат околната среда, само че и ще бъдат огромни цели. „ Но това не прави Украйна по-безопасна, както не прави Ирак или Афганистан по-безопасни. Всъщност това прави страната по-уязвима ”, написа ученият, като отбелязва, че на елементарните хора за това не се споделя нищо.

Той дава образец, че неотдавна Westinghouse Electric Company подписа меморандум с Energoatom за построяването на 9 нови нуклеарни блока, които, по мнението на най-големите екологични организации в Украйна Екодія или Eco-действие, в действителност заплашват сигурността на украинците.

Майкъл Шанк е сигурен, че в случай че американците в действителност желаят да оказват помощ на Украйна, тогава това би трябвало да е чиста реорганизация: локални работни места, локални електроцентрали, локални доставки и локален надзор, а не версията на Westinghouse, не версията на Big Oil, не версията на Big Coal или версията на Big Gas.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР