Понякога имаме нужда да спрем и да се вгледаме в

...
Понякога имаме нужда да спрем и да се вгледаме в
Коментари Харесай

Мъдри мисли за дзен и душевен мир

Понякога имаме потребност да спрем и да се вгледаме в себе си. Да седнем в тъмна и тиха стая със затворени очи и да премисли. Да поеме надълбоко въздух и да подреди мислите си. В тази публикация ще намерите някои цитати, които ще ви оказват помощ да постигнете нравствен мир. Насладете им се и помислете над всеки един. Има за какво. 
" Когато разбиранията и характерът се срещнат, и най-далечните хора ще намерят приятелство; когато това не стане, и най-близките родственици ще стигнат до омраза. "
Китайска сентенция
****
" Онези, които не са нищо изключително, са почтени хора. Не се стреми към нищо - просто бъди елементарен. "
- Линдзи Исюан (?- 866) китайски чан преподавател създател на школата " Линдзи- цзун "
***
" Едно от най-важните неща, с които Гаутама Буда е съдействал към духовния живот на човечеството, е настоятелното условие към учениците: „ Бъди светлина самичък за себе си. “ Рано или късно всеки от нас би трябвало да развие в себе си способността да измине пътя в тъмнината без спътници, карти или водачи. "
***
“Това, което срещате в друго създание, е проекцията на личното ви равнище на еволюция. ”
Рам Дас
***
" Никога не разчитайте напълно на различен човек, с изключение на на себе си, когато става въпрос за личния ви живот. Никой с изключение на Вас не може да ви обезпечи нравствен мир. Затова не позволявайте на никого да ви отнеме правото да бъдете самите себе си.
Нека другите ви обичат поради това, което сте, а не поради това, което те желаят да бъдете... "
Уейн Дайър
***
" Човек постоянно става това, което има вяра, че е. Ако имам вяра, че не мога да направя нещо, сигурно няма да съумея. Но в случай че имам вяра, че мога да го реализира, ще намеря в себе си мощ, каквато даже съм нямал първоначално. "
Ганди
***
" Не разчитайте на външния свят да бъде вашата мярка за личното ви израстване.
Разчитайте на отговора си към външния свят, с цел да определите какъв брой сте пораснали. "
Башар
***
" Научи се да виждаш там, където всичко е мрачно, и да слушаш, където всичко е безшумно. В тъмнината ще видиш светлина, а в тишината ще чуеш естетика. "
Джуан Дзъ
***
" В самия център на сърцето ти е мястото, където стартира живота - най-красивото място на Земята. "
Руми
***
" Хората си мислят, че в случай че заминат да живеят на друго място ще бъдат щастливи, а след това се оказва: че където и да отидеш на всички места взимаш със себе си... себе си. "
 Радев: Защитата на човешките права е непостижима без дългогодишен мир Радев: Защитата на човешките права е непостижима без дългогодишен мир
България ще продължи да бъде част от напъните на Организация на обединените нации за усилване на интернационалната взаимност за реализиране на резистентен световен подхо...
Нийл Геймън
***
" Не приемайте нищо персонално. Хората не вършат нищо поради теб. Ти не си център на тяхната Вселена.
ТИ си център само на личния си живот. Това, което хората споделят или вършат, е проекция на личната им действителност.
Когато не приемаш нищо персонално, когато проумееш, че животът на другите е резултат от техния избор, тогава ти имаш имунитет против мнението и дейностите на другите и няма да станеш жертва на на излишно страдалчество "
Дон Мигел Руис

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР