Понякога един продукт е дълготрайно успешен и се купува отново

...
Понякога един продукт е дълготрайно успешен и се купува отново
Коментари Харесай

Мотивирайте изморените от възможности за избор да купят от вас

Понякога един артикул е продължително сполучлив и се купува още веднъж и още веднъж, трансформирайки се в класика на компанията, която обезпечено ѝ носи доходи. Но потребителите в тази случаи може и да се уморяват от тази класика, колкото и да е качествена тя. Как да подходи бизнесът? 

Много постоянно най-хубавото лекарство против пресищането на потребителите с вашия артикул не е в разнообразяването на каталога, а в по-простите решения, поучават създателите на Harvard Business Review.

Ако попитате потребителите какво желаят, отговорът нормално е – „ Повече разновидности за избор! ”.

Покупателното държание обаче най-често сочи, че това напълно не е решението, което клиентите в действителност желаят. Най-често лавината от артикули ги обърква и изтощава, а прекомерно богатият избор ги кара да се питат дали в действителност имат потребност от подобен артикул. Мнозина се оплакват от прекомерно затруднения развой на взимане на решение, когато пред тях има прекомерно доста разновидности.

Това сетивно и умствено предозиране кара потребителите да вземат неприятни решения – неприятни за тях, само че и за компаниите, от които купуват. Все по-чести стават случаите на променено в последния миг решение, цялостен отвод от покупката или страдание от нея. Нищо от това не е положително за марката ви в дълготраен проект.

Затова помогнете на клиентите си да опростят процеса на избор. Единият вид е да изчистите каталога си и да се отървете от по-непопулярните артикули. Другата ви опция е да опростите процеса на взимане на решение, като помогнете на клиентите си да преминат леко през всяка от стъпките му. Направете изпитание да им предоставяте леснодостъпна, достоверна информация, която да им помогне да преценяват другите възможности. Това ще увеличи доверието им във вас и шансът да бъдете определени още веднъж и още веднъж в днешния конкурентен пазар, където честността е най-рядката стока, ще нарастне доста.

Източник: HBR.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР