Понякога е трудно да не се запитаме какъв би бил

...
Понякога е трудно да не се запитаме какъв би бил
Коментари Харесай

Най-страшното място на света: болницата, в която е лекуван Хитлер

Понякога е мъчно да не се запитаме какъв би бил светът през днешния ден, в случай че военната болница Beelitz-Heilstatten в Берлин не съществуваше, когато приема Хитлер като пациент по време на Първата международна война. Той е ранен по време на английски газови офанзиви при Сома през 1916 година



Разбира се, Хитлер не е единственият. Болницата лекува хиляди немски бойци по време на войната, продължава да го прави и по време на Втората международна война и се грижи за руските бойци след края й, до рухването на Берлинската стена през 1990 година Болницата е издигната през 1898 година като санаториум за неврологично заболели и за рехабилитация на заболели от туберкулоза.



През 20-те години болничния комплекс получава своя лична електроцентрала и няколко нови хирургически отделения, с помощта на което тук може да се лекуват няколко хиляди пациенти. През 30-те години на предишния век Санаториум Белц Хайлстатен се трансформира в едно от най-хубавите лечебни заведения в Германия.



След края на Втората международна война болничното заведение става част от Германска демократична република, само че е недостъпна за цивилни: единствено военни и високопоставени чиновници, както и длъжностни лица могат да се лекуват в нея.



След окончателното й затваряне през 1995 година болничното заведение е изоставена, само че в нея остава всичко – от операционните до изолаторите, които през днешния ден са изцяло порутени и наподобяват извънредно. Conde Nast Traveler разгласи тази болница за най-страшното място в света и фотосите го потвърждават. Апокалиптичните декори обаче се оказват идеални за фотосите на кино лентата " Пианистът " на режисьора Роман Полански, както и за клип на групата Rammstein към песента " Mein Herz Brennt ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР