Понякога дразним хората, без да си даваме сметка за това. ...

Понякога дразним хората, без да си даваме сметка за това.

Шест начина да скъсаме нервите на другите

Понякога дразним хората, без да си даваме сметка за това. Истината е, че някои привички напряко влудяват хората. Вероятно вие самите сте се дразнили на сходни прояви, а не щеш ли е допустимо и вие да имате неприятни привички, само че да не го осъзнавате, написа obekti.bg. И дава образец:

1. Невнимание по време на диалог

Излезли сте с другар и той споделя с вас нещо значимо. Вие обаче през по-голямата част от времето отговаряте на известия в телефона си, проявявате за известия или просто си цъкате. Неуважително и грозно. Или не държите изключително на това другарство, или имате проблем с общуването.

2. Барабанене с пръсти по масата

Да тропате с пръсти, нормално значи, че сте нетърпеливи или ви е скучно. При всички положения не е прелестно за събеседника ви и е демонстрация на пренебрежение към него. Най-вероятно ще го изнервите и него.

3. Нарушаване на персоналното пространство

Старайте се да не говорите на хората от прекомерно близко разстояние (не единствено заради здравословни причини), не тупайте индивида по рамото, не го сръчквайте в ребрата, не го прегръщайте и целувате на среща и разлъка.

4. Говорите с някого по телефона и от самото начало хрупате в слушалката

Ако ви звънят тъкмо когато се храните, по-добре върнете позвъняването малко по-късно. Не се настанявайте и с купа чипс пред себе си, когато водите телефонен диалог. Никак не е прелестно да хрупате на някого в ухото. Впрочем същото се отнася и за дъвченето на дъвка.

5. Жестикулирате под носа на другия

На никого не му е прелестно да размахвате ръце под носа му. Добре е да сте прочувствени и да „ говорите “ и с жестове, само че не и по този начин гръмки. Прекалено енергичното ръкомахане може да отблъсне хората. Същото се отнася и за изпукването на пръсти. Този тон за някого е не просто противен, а напряко стресиращ. Старайте се да не го вършиме в непозната компания

6. Не яжте храни, които излъчват остра миризма, когато се намирате на публично място 

Например не си купувайте дюнер, не консумирайте таратор или шопска салата, преди да отидете на доктор, да се качите в градския превоз, да влезете в час, да отидете на работа и тъй наречените
 

Източник: marica.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg