Pontes Artis представя е заглавието на поредица от изложби и

...
Pontes Artis представя е заглавието на поредица от изложби и
Коментари Харесай

Трима художици представят графика в Историческия музей на София

" Pontes Artis показва " е заглавието на поредност от изложения и срещи, първата от които е с въздействащите графики на трима художници - Мария Духтева, Ирма Водева и Иван Нинов. Неслучайно е определен за място на първата галерия от поредицата, която се открива довечера, Историческият музей на София,мотивът е да се подтиква от централно равнище националният разговор посредством хуманистичните послания на изкуството.

Ирма Водева е най-младата представителка на графиката от тримата художници, само че е имала награди за млад създател и Artist-in-residence в Китай (2009, 2015) и Сърбия (2011 г.).

Мария Духтева и Иван Нинов са добре познати на изкушената аудитория със своите графични произведения и постоянни участия в национални изложения и интернационалните биеналета по света. Духтева е неведнъж номинирана и награждавана и на национални изложения, и на интернационалните биеналета.

Иван Нинов работи най-вече в областта на графиката със смесените техники на сухата игла, литографията и фотолитографията, в рисунката - креда и темпера, само че се демонстрира и в живописта - акварел и масло. Има десетина влиятелни награди за графика.

------------------------
 Трима художици показват графика в Историческия музей на София Основни цели на съдружие " Pontes artis " / " Понтес артис " / са работа за поощряване на междукултурния разговор за положителни връзки сред другите общности, присъединяване в интернационалните стратегии за просвета и гражданско общество на Европейския съюз, стимулиране на културния разговор на районно, национално и интернационално равнище, както и работа за развиването на гражданското съзнание и гражданското общество, изяснява Михаела Тодорова , основагел на сдружението и уредник на първата галерия.

Сдружението е основано преди две години, само че към този момент има сбъднат интернационален керамичен пленер " Мостове на изкуствата: КЕРАМИКА " с присъединяване на български лектори професори и актьори от България, Полша и Мексико през предходната година в София, Пловдив и с. Бусинци /община Трън/.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР