Понижението на цените на петрола спря вчера и днес котировките

...
Понижението на цените на петрола спря вчера и днес котировките
Коментари Харесай

Цената на петрола се върна над 100 долара за барел

Понижението на цените на петрола спря през вчерашния ден и през днешния ден котировките поеха нагоре. В последните дни цената на „ черното злато “ вървеше надолу на фона на дипломатическите старания за преустановяване на огъня в Украйна. Директните договаряния сред Москва и Киев към този миг не дават резултати.
Късно вечерта във вторник украинския президент Володимир Зеленски от нощес, че позициите на Киев и Москва в хода на договарянията стават по-реалистични, само че е нужно още време, с цел да се стигне до съглашение
Така цената на сорта "Брент " от Северно море, референтен за Европа, се повиши с 83 цента, или 0.8% до 100.74 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт наддаде 58 цента, или 0.6% до 97.02 $.
Петролът падна под 100 $ за барел във вторник за пръв път от края на февруари след внезапния скок последвал съветската инвазия в Украйна. Цените бяха най-високи на 7 март, а по-късно Брентът последователно спадна с към 40 $, а американският нефт - с 34 $.
За това спомагат и данните, че американските петролни ресурси са се повишили с 3.,8 милиона барела към края на предходната седмица. По-късно през днешния ден се чака да бъдат оповестени публични данни за тези ресурси.
Цената на природния газ на нидерландския хъб TTF през днешния ден е с 0.5% нагоре до 116 евро за мегаватчас. Вчера синьото гориво се усили с по-малко от $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР