Понижение на температурите предстои в близките дни, по-съществено в западната

...
Понижение на температурите предстои в близките дни, по-съществено в западната
Коментари Харесай

Захлаждане, валежи и понижение на температурите

Понижение на температурите следва в околните дни, по-съществено в западната половина от страната. Ще има и превалявания, като границата сред сняг и дъжд ще се спусне до към 1200 метра надморска височина. Днес ще остане към момента по-топло от нормалното, с оптимални температури сред 15 и 20 градуса.

В следобедните часове над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, облачността от запад ще продължи да се усилва и през нощта тук-там в Северозападна България ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската низина сдържан северозападен вятър. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 3° и 10°.

Утре ще бъде най-вече облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в централните елементи на Северна България. От североизток ще прониква по-студен въздух и оптималните температури в множеството региони ще бъдат сред 11 и 16 градуса, в София - към 10°.

По Черноморието ще бъде прохладно. И там ще завали, първо по северното крайбрежие, а до края на деня и на юг.

С превалявания ще е и в планините , като над 1200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще се намалят и в курортите следобяд се чакат стойности сред 3 и 5 градуса, в Банско – към 10°.

Застудяване и превалявания и на Балканите , повече в източната половина на полуострова, както и в Северна Гърция. Причината – леден атмосферен фронт, който ще премине през Балканите от запад на изток.

В събота ще остане прохладно, само че ще превалява на по-малко места. В неделя облачността ще намалее, ще има и слънчеви часове, само че и доста региони със утринни мъгли, тук-там трайни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР