Понижаването на бизнес активността в еврозоната се е задълбочило през

...
Понижаването на бизнес активността в еврозоната се е задълбочило през
Коментари Харесай

Спадът в бизнес активността на еврозоната се е ускорил през юли

Понижаването на бизнес интензивността в еврозоната се е задълбочило през юли повече, в сравнение с бе регистрирано в началото, защото спадът в производството е бил придружен от по-нататъшно закъснение на бранша на услугите. Това сочи окончателният композитен Индекс на мениджърите по доставките (PMI) съгласно изследване на " Хамбург къмършъл банк " (Hamburg Commercial Bank - HCOB), систематизирано от " Стандарт енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

Индексът, който е добър измерител за цялостното здраве на стопанската система, се е намалил до осеммесечен най-малко от 48,6 пункта през юли по отношение на 49,9 пункта през юни. 

Прагът от 50 пункта разделя спад от напредък. Показателят регистрира стесняване на бизнес интензивността за втори следващ месец и е под предварителнте оценки за равнище от 48,9 пункта. 
 
Според оповестените през днешния ден данни заводската интензивност в еврозоната през юли се е свила с най-бързия ритъм от пандемията, а през вчерашния ден Индескът на мениджърите по доставките за бранша на услугите регистрира закъснение на растежа в бранша, спадайки от 52 пункта до 50,9 пункта, въпреки предварителните данни да сочеха 51,1 пункта. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР