Поничките са любими на малки и големи, но вместо да

...
Поничките са любими на малки и големи, но вместо да
Коментари Харесай

Тайната е разкрита: Как да си направите УНИКАЛНО вкусни пухк...

Поничките са обичани на дребни и огромни, само че вместо да ги купувате, ви предлагаме да си извършите тези вкусотии у дома и подсигуряваме, че ще си оближете пръстите.

Продукти:
• 2 яйца;

• 250 мл. прясно мляко;

• 2 с.л. топено масло;

• 125 гр. брашно;

• ¼ ч.л. сол;

• Масло за намазване.

Начин на подготвяне:
За да се получат съвършените понички, би трябвало да се съобразите с температурата на продуктите, които ще употребявате за изработката им. Това е тайната, която стои в епицентъра на идеалните сладки изкушения.

Продуктите, които са били в хладилника, би трябвало да извадите най-малко час по-рано. Ако са студени, поничките няма да се получат както желаете и ще се ронят.Маслото, млякото и яйцата се разрушават с миксер. Към тях се прибавят солта и брашното и продължавате да разбивате. Важно е сместа да бъде доста гладка и без никакви бучки.

Използвайте тавичка за понички. Гнездата намажете авансово с масло, тъй че да не залепват поничките, когато ги вадите. Сложете тавата във фурната да се загрее, само че не прекомерно доста.

Започнете да цялостните гнездата със сместа. Поничките се пекат за към 25 минути или до момента в който се подуят и станат златисти. Не отваряйте вратата на фурната, до момента в който печете поничките. Това е една от най-често допусканите неточности.

Когато изключите фурната, оставете тавата за още няколко минути. Когато извадите поничките, набучете ги с съчка за зъби, тъй че парата да може да излезе от тях.

Плънката може да бъде сладка или солена, каквато предпочитате вие.

Задължително ги пригответе. Резултатът е феноменално вкусни понички, в които цялото семейство ще се влюбят!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР