Понеже няма как законно да събарят паметници, та прибегнаха до

...
Понеже няма как законно да събарят паметници, та прибегнаха до
Коментари Харесай

Нора Стоичкова: Понеже няма как законно да събарят паметници, та прибегнаха до престъпниците да им вършат работата

Понеже няма по какъв начин законно да събарят монументи, та прибегнаха до нарушителите да им правят работата на гневните десни лумпени. Това гласи постът на журналиста Нора Стоичкова, който SafeNews разгласява без редакторска интервенция.

Постът е във връзка събарянето на паметника на граф Игнатиев през днешния ден, който потресе общественоста във Варна.

 Понеже няма по какъв начин законно да събарят паметници…

 

Както SafeNews писа, голям брой записи от камери са конфискувани от мястото към бюст-паметника на граф Николай П. Игнатиев във Варна, който стана обект на вандалска демонстрация тази нощ.

Това заяви пред медиите зам.-директорът на полицията в града комисар Атанас Михов. На записите се вижда един човек, който се намира до паметника половин час след среднощ. Около 45 минути по-късно той се отдръпва по пешеходната алея към Морската градина, посочи Михов. Лицето на причинителя обаче не се вижда.

 

В полицията е образуван екип, който е направил оглед на произшествието

Образувано е досъдебно произвеждане и е известена прокуратурата, заяви комисар Михов и изрече мнение, че причинителят ще бъде оголен.

“Бюстът на граф Игнатиев, който е обособен от постамента, е спретнат на несъмнено място и ще бъде възобновен в най-кратки периоди ”, сподели Антония Йовчева от дирекция „ Култура и духовно развиване ” в Община Варна.

Върху металната пластина, придържаща бюста, е оказан напън, евентуално с лост, само че не са развалени детайлите по постамента

Йовчева напомни, че сигнал за случая е подаден от жител тази заран към 9:00 часа към дежурния чиновник на община Варна.

Това не е първото посягане върху бюста на граф Игнатиев във Варна. Преди 10 месеца той бе залят с багра. Тогава причинителят бе арестуван за часове и предаден на съд.

Проклети да сме като народ, в случай че разрешаваме гаврите с историята и културата ни да не престават по този метод! Българи, време е да се ядосате! Това съобщи Костадин  Костадинов.

Днес посегнаха за следващ път на граф Игнатиев, именуван с обич от нашия народ “графа на българите ”, на следващия ден ще посегнат на Шипка, най-после ще унищожават и страната ни!

Знаем всеки нарушител и няма да оставим никой от тях ненаказан. Задължителното изискване за това е да вземем властта. Важна крачка в тази посока са изборите след пет месеца – на 9 юни. Спечелим ли ги, с поддръжката на нашите съдружници в Европа, ще променим хода на събитията освен в България, само че и на континента. Бъдещето е в нашите ръце, успеха е наша!

Още вести четете в секция България

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР