Понеже не е карал пил или с 260 км по

...
Понеже не е карал пил или с 260 км по
Коментари Харесай

Български ученик спечели злато на Световната олимпиада по математика

Понеже не е карал пил или с 260 км по автомагистралата, не е прострелял двама индивида, не е член на Хизбула и не се афишира срещу конституционните промени НЯМА ДА РАЗБЕРЕТЕ за моя племеник Дамян Накев, който завоюва ЗЛАТЕН МЕДАЛ на най-престижния край на Световна Математическа Олимпиада в Куала Лумпур, под носа на всички азиатчета и целия свят. Българче, от Варна, I МГ Варна! Браво, Дамянски!

Така Венци Узунов разгласи в действителност грандиозния триумф на осмокласника от Варна, преборил се с жестока конкуренция от целия свят и спечелил влиятелното отличие в столицата на Малайзия. Радостното въпреки всичко е, че разбрахме. И като българи се гордеем с триумфа на момчето.

Освен него, с медали у нас се върнаха още петима български възпитаници. Днес възпитаникът на математическата гимназия в морската ни столица се прибра на родна земя, посрещнат от своите другари. Той не скри страстта от триумфа и показа, че отсега нататък си е сложил още амбициозни цели.

„ Когато видях дилемите, знаех, че сигурно ще имам орден ”, показа Дамян пред Нова тв.

„ Изключително горда съм. Аз знам какво може той и знам, че може да се оправи, само че все пак, когато го видиш и когато го усетиш, е напълно друго. Гордост! Определено голяма горделивост ”, сподели майката на математика Теодора Узунова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР