Поне трима министри от служебния кабинет могат да останат и

...
Поне трима министри от служебния кабинет могат да останат и
Коментари Харесай

Кои са фаворите за министри? Пъзелът се нарежда

Поне трима министри от служебния кабинет могат да останат и в новия, сподели изследване на " Марица ". Образователният Николай Денков, Виолета Комитова на Министерство на регионалното развитие, вътрешният Румен Рашков са любимци да запазят креслата си.

Премиерът Стефан Янев също може да получи покана за боен министър, какъвто към този момент е бил. В изявление за Българска национална телевизия той не отхвърли сходна концепция. За МО е гласена и Теодора Генчовска от партия на на Слави.

Съпартиецът й Пламен Абровски, също народен представител от Има Такъв Народ, е спряган интензивно за значимото министерство на земеделието, само че там сигурно апетитите са доста.

Министър на стопанската система евентуално ще стане различен човек на Слави - Любомир Каримански, който беше началник на финансовата комисия в Народно събрание. Той се употребява с отлична известност при спечелилите от Политическа партия.

За спортното министерство се спрягат Весела Лечева, проф. Даниела Дашева от НСА (също някогашен длъжностен министър, близка до БСП), депутатите Радостин Василев от Има Такъв Народ и Иван Ченчев от Има Такъв Народ. Предполага се, че тук ще надвие Лечева или стартиран от нея човек. Не е изключено великата ни спортистка да поддържа Дашева.

Демократична България евентуално ще получи екологията и правораздаването в лицето на Борислав Сандов и Христо Иванов.

Вече е ясно, че министър председател ще е Кирил Петков, финансов министър Асен Василев, а шефът на " Еконт " Николай Събев ще поеме превоза. За съпартийката им Деница Симеонова, лидер на врачанската листа, е отредено министерството на нововъведенията.

Сигурен министър наподобява и проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия, който ще поеме здравното в тежките времена на коронавирус рецесия. Медикът не е последовател на твърдите ограничения против ковид, което самичък призна преди време в изявление за " Марица ". Негови сътрудници му дават извънредно висока оценка.

Парламентът започва в петък и се чака държавното управление да бъде гласувано до Коледа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР