Поне три варианта за трасето на магистрала “Черно море” между

...
Поне три варианта за трасето на магистрала “Черно море” между
Коментари Харесай

Горещи новини за новата магистрала "Черно море" и тунела под Шипка

Поне три разновидността за трасето на автомагистрала “Черно море” сред Варна и Бургас ще би трябвало да предложи създателят на идейния план на трасето. Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) разгласи социална поръчка за избор на реализатор, който с изключение на трите разновидността би трябвало да извърши цялостни инженерно-геоложки изследвания и да изготви обстоен организационен проект на автомагистралата.

За работата си определената компания ще получи към 14,4 млн. лева без Данък добавена стойност, съгласно индикативната стойност на плана. Оферти могат да се подават до 28 ноември.

Проектната скорост на бъдещата автомагистрала е 120 км в час, като е планувано да бъдат построени по две дейни ленти в посока и по една спешна. Срокът за правене на плана е една година, без обаче в същото време да се включват съгласуванията по него.

Пътната организация започва и тръжна процедура за избор на реализатор, който да построи тунела под Шипка. За работата си определената компания или консорциум ще получи малко над 267 млн. лева без Данък добавена стойност. Поръчката включва създаване на 7,6 км нов път, възобновяване на още близо 3 км, както и създаване на 5 тунела с обща дължина 4 км.

Тунелът под Шипка ще е с дължина 3,22 км. Останалите 4 тунели ще са по-малки – надлежно 171 м, 240 м, 90 м и 290 м. Ще бъдат издигнати 6 моста и 1 подлез. Срокът на осъществяване е близо 3 години и половина, а документи за кандидатстване се одобряват до 5 декември.

Тунелът ще бъде с две ленти за придвижване, две водещи линии по 50 см и два тротоара по 85 сантиметра, излиза наяве от поръчката. Самият тунел под връх Шипка ще бъде построен на 1 км западно от прохода Шипка и на 1 км източно от връх Малуша.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР