Поне три дела срещу главния свидетел на прокуратурата по делото

...
Поне три дела срещу главния свидетел на прокуратурата по делото
Коментари Харесай

Натопени от свидетеля Лазов ще го съдят до дупка за лъжи и набеждаване

Поне три каузи против основния очевидец на прокуратурата по делото „ КТБ “ Бисер Лазов за лъжесвидетелстване и набедяване ще бъдат заведени до дни. Това оповестиха за Фрог нюз самите ищци. Те са възмутени от показанията му, че са им били давани огромни суми от компании, свързвани с Цветан Василев.Този човек или е заставен от някого да замеси имената ни в някаква нечистотия или ни топи за сметка на други лица, които укрива. Така или другояче, ще го съдим до дупка. Като спечелим делата, тъй като няма по какъв начин да не ги спечелим, да му мисли държавното обвиняване, което разчита на Лазов в „ делото на века “, както някои назовават проеса „ КТБ “. Според въпросните лица, е прекомерно допустимо самата прокуратура да е „ посъватвала “ своя очевидец кои хора да натопи, с цел да може да ги притиска поради гражанската им позиция против корупцията във властта и в самата прокуратура. Очертава се политически фарс, който ще премине в политиески скандал, а самото дело към този момент е опорочено, считат ищците, които са известни персони. Засега те резервират анонимност, с цел да не бъда подхванати по отношение на тях репресивни ограничения от страна на държавни институции. Съвсем скоро обаче ще обявим своите планове и ще инфорираме обществеността, Европейска комисия, посолствата на страните, членки на Европейски Съюз, както и интернационалните неправителствени организации. Докато тук ни занимават с лъвчета, пребоядисване на пешеходни пътеки и инспекция на коли и къщи на сякаш някакви богаташи, Борисов, Цацаров и Пеевски укрепват все по-разклащащата си империя и прикриват следите на свои действия. Разкритията на журналистката Люба Кулезич дръпнаха конеца на мръсния чорап, който почна да се разплита и свадите ще следват един след различен. Вече е ясно, че тези, които сринаха КТБ и разграбват активите й, ще се опитат да окалят почтени хора, с цел да защитят несръчния си и неоснователен обвинителен акт, допълват решилите да съдят Бисер Лазов.

Преди повече от година в интернет се появи писмо, подписано от Лазов, в което той се разкайва пред своя някогашен началник Цветан Василев и изяснява, че е бил заставен да го съобщи и да лъжесвидетелства против него. След това се появи друго писмо, в което Лазов заявяваше, че първото писмо не било писано от него. Така и не стана ясно обаче кое от двете трудове е достоверното.

Разкритията на Кулезич извадиха на ярко изказвания на Лазов и касиерката Юлия Илиева по дело №92 – „ КТБ “ – че са били давани пари на известни персони. Твърденията им обаче не са подкрепени от документи, писмени нареждания, счетоводна документи и прочие, което ги прави доста съмнителни. Веднага се появиха мнения и версии, че двамата са били принудени да „ наквасен “ избрани хора и да прикрият други, като Делян Пеевски, да вземем за пример, който попадал на много места като Д.П. и Д.П.-1.

В изявление за Фрог нюз самият Василев съобщи, че Пеевски му е казвал, че носил по 100 000 евро месечно на основния прокурор Сотир Цацаров. Обвинител №1 пусна своята говорителка да отговори, само че по този начин и не чухме да отхвърля казаното от Василев, нито че ще го съди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР