Поне така декларираха Владимир Путин и Си Дзинпин след срещата

...
Поне така декларираха Владимир Путин и Си Дзинпин след срещата
Коментари Харесай

Китайски хакери са извършили множество кибератаки срещу руската отбранителна индустрия

Поне по този начин заявиха Владимир Путин и Си Дзинпин след срещата си на Зимните олимпийски игри в Пекин. Изглежда обаче, че Пекин единствено на думи извършва уговорките си към Русия, замествайки ги с дейности от собствен интерес, разяснява express.co.uk.

Нови отчети демонстрират, че китайски хакерски атаки редовно са се " запознавали ” с чувствителни данни от съветски отбранителни предприятия. Така настояват и от Kaspersky Labs, съветска компания за киберсигурност, която даже показва китайската хакерска група TA428 като причинител на хакерските атаки. Особено неприятното в тази ситуация е, че тъкмо тези хакери работят като IT-разузнавачи за китайското държавно управление.

Обширната вълна от офанзиви с нов злотворен програмен продукт за Windows, е засечена за първи път през януари тази година. Хакерите сполучливо са компрометирали мрежите на десетки цели, от време на време даже поемайки надзор върху цялата им IT-инфраструктура, в това число системите за ръководство на решенията за сигурност.

„ Атаките са били ориентирани против промишлени предприятия, конструкторски бюра и научни институти, държавни организации, министерства и ведомства в няколко...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР