Поне шест щата обмислят промяна на системите си за първични

...
Поне шест щата обмислят промяна на системите си за първични
Коментари Харесай

6 щата преосмислят начина, по който провеждат своите първични избори през 2024 г.

Поне шест щата обмислят смяна на системите си за първоначални избори през 2024 година, като съвсем всички търсят способи да отворят партийни първоначални избори, с цел да включат повече гласоподаватели.

Партийните първоначални избори са едни от изборите с най-ниска изборна интензивност и най-важни в Съединени американски щати, където манипулирането е понижило доста броя на спортните надпревари. Поддръжниците споделят, че отварянето на първичните избори за всички гласоподаватели би понижило екстремизма в политиката и би заело повече американци, до момента в който критиците споделят, че партиите имат право да предлагат претенденти, както решат.

Осем щата, в това число Невада и Пенсилвания, имат изцяло затворени първоначални избори, в които единствено регистрирани партийни членове могат да гласоподават, съгласно Националната конференция на държавните законодателни органи, до момента в който доста други имат някои ограничавания за това кой може да взе участие. Шестнадесет щата разрешават на гласоподавателите да изберат първоначални избори, в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР